Esha tv
Politika

Bahçeli nedenini açıkladı: Beni Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında DEM Parti yöneticileriyle tokalaşmasının arkasındaki nedenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılış konuşması olduğunu belirtti.

Bahçeli nedenini açıkladı: Beni Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi
03-10-2024 21:52

Haber7

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında dikkat çeken bir adım atarak, DEM Parti'nin yöneticileriyle tokalaşmıştı. Bu hareket, gündem olurken çeşitli yorumlara neden olmuştu. 

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, TV100 kanalında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. 

ERDOĞAN'IN MECLİS KONUŞMASI ETKİLİ OLDU

Sinan Burhan, Bahçeli'nin DEM Parti yöneticileriyle el sıkışmasının arkasındaki sebebin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışında yaptığı konuşma olduğunu belirtti. Burhan, Bahçeli'nin “Beni harekete geçiren Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı konuşmadırdediğini aktardı.

"YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

Geçtiğimiz gün TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyona katılan Bahçeli, gazeteciler tarafından bu tokalaşma hamlesinin arkasındaki nedenin sorulması üzerine, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım.” cevabını vermişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Meclis’teki konuşmasında Erdoğan, "'Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir." diye konuşmuştu.

Muhalefet de seslenen Erdoğan, "İktidar ve muhalefetiyle hasımlarımıza korku verecek bir şekilde çalışması elzemdir. Meclis'teki uyum, mutabakat, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ve istişare buradan sokağa yansıyacak, ülkenin huzur ve emniyetine kapı aralayacaktır." ifadesini kullanmıştı.