Esha tv
Gündem

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken'le telefonda görüştü

Bakan Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'le telefonda görüştü.

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken'le telefonda görüştü
21-08-2024 11:48

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'le telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fidan'ın, Blinken ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

GÖRÜŞME TALEBİ BLİNKEN'DEN GELDİ

Keçeli yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (21 Ağustos) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Karşı tarafın talebi üzerine yapılan görüşmede, Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes müzakerelerindeki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı." dedi.

7 EKİM'DEN BERİ BLİNKEN'DEN ORTA DOĞU'YA 9. ZİYARET

Blinken, geçen yıl 7 Ekim'den bu yana Orta Doğu'ya dokuzuncu kez ziyaret düzenledi. Pazartesi günü ilk durağı İsrail'de, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Daha sonra Mısır'a geçerek Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD'li bakanın son durağı ise dün Katar'ın başkenti Doha oldu. 

Blinken, Doha'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika'nın İsrail ile her gün temas halinde olduğunu, Katarlı ve Mısırlı arabulucuların da Hamas ile “köprü kurucu öneri” üzerinde bir anlaşma sağlamak üzere temas halinde olduğunu söyledi.

Blinken, önceki gün İsrail'de yaptığı açıklamada ise bu görüşmelerin Gazze'de ateşkes için "son şans" olduğunu ifade etmişti.