Esha tv
Gündem

Bakan Fidan Refah Sınır Kapısı'nda! Dünyaya seslendi: Batı ve ABD bunu yapmak zorunda!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Refah Sınır Kapısı'nda açıklamalarda bulundu. Dünyaya önemli çağrıda bulunan Hakan Fidan 'Mayıstan bu yana Gazze'ye yardım gerçekleştirilemiyor' dedi.

Bakan Fidan Refah Sınır Kapısı'nda! Dünyaya seslendi: Batı ve ABD bunu yapmak zorunda!
04-08-2024 16:58
04-08-2024 17:07

EshaHaber Gündem Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır’da El Ariş Limanı’nı ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Refah Sınır Kapısı'na giderek burada açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'BU SON DERECE AZ BİR RAKAM'


Şu anda heyetimizle beraber Refah Sınır Kapısı'ndayız, bize Sina Eyalet Mahallesi Tümgeneral Halep’te refakat etmekte, kendisine teşekkür ediyoruz. Buraya gelmeden önce El Ariş Limanı‘na uğradık, gemilerle getirilen yardımların nasıl getirildiğini oradan nasıl kamyonlara yüklendiğini görme imkanımız oldu. Refah Sınır Kapısı'nda ilgili arkadaşlarımız bizlere brifing verdiler, yaptıkları çalışmaları anlattılar. An itibarıyla Refah Sınır Kapısı şu anda trafiğe kapatılmış durumda, sınırın öbür tarafı bildiğiniz gibi tamamıyla yok edilmiş durumda. Dolayısıyla bize verilen bilgiye göre şu anda kamyonlar gitmiyor, Kerem Şalom'a yönlendiriliyor orada da günde 25 civarında kamyon Gazze'ye geçiş yapabilmekte. Bu da son derece az bir rakam.



'BATI VE ABD BUNU YAPMAK ZORUNDA'

Bulunduğumuz yerden birkaç 100 metre ötede insanlık trajedisi meydana gelmekte, bir soykırım işlenmekte. 2 milyon insan yerlerinden edilmiş durumda, 40 bin kadın ve çocuk şehit edilmiş durumda. Şu anda ilaç yok, yiyecek yok, su yok, açık havada açlıkla mücadele eden Filistinli kardeşlerimiz var. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum: Eğer hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız. Onun için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya gayret etmeliyiz, İsrail'e yönelik bütün baskıyı artırmalıyız. Batı devletleri başta Amerika olmak üzere bu suskunluğunu bozmak durumundalar. Yoksa bu işlenen soykırıma ortak olmaya devam edecekler.



TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA!

Türkiye olarak biz krizin ilk gününden itibaren elimizden gelen her şeyi yaptık. Buradaki kardeşlerimizle Türkiye'nin yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu söylüyorlar. Tabi biz yaptıklarımızla bir şey umacak değiliz ama en azından bütün kardeşlerimiz yardım göndererek ellerinden geleni yapıyorlar. Ben tekrar burada emeği geçen Mısırlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum, bizi burada ağırlayan Mısır Valisi ve arkadaşlarına da çok teşekkür ediyorum.

BAKAN FİDAN'DAN PAYLAŞIM!

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır'da temaslarda bulunan Fidan, El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı'nı ziyaretiyle ilgili X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Fidan, El Ariş Limanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte incelediğini vurgulayarak, "Türkiye, Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumundadır. Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye'nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze'de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir." ifadesini kullandı.

İsrail'in sınır kapısını kapatması, yardım konvoylarını hedef alması, insani yardım çalışanlarını katletmesi, hasta ve sivil tahliyelerini engellemesi ve binlerce kamyon yardım malzemesinin çürümesine sebep olmasının insanlığa karşı bir suç olduğunun altını çizen Fidan, bunun "sınırın öbür tarafında yürüttüğü soykırımının ilk aşaması" olduğunu kaydetti.

Fidan, "İsrail yönetiminin bu zulmüne dünya sessiz kalmayı bırakmalı, yardımların Gazze'ye engelsiz ve kesintisiz ulaştırılması için daha fazla çaba göstermelidir." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Fidan, ayrıca Türkiye'nin devletiyle, vatandaşıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sonuna kadar Filistin halkının yanında duracağını, ahlaki ve insani vazifesini hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ