Esha tv
Gündem

Bakan Tunç'tan son dakika 'Narin' ve 'Ayşenur Eygi' açıklaması

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayetiyle ilgili katil veya katillerin kısa sürede ortaya çıkarılacağını vurgulayarak, Ayşenur Eygi'nin şehit edilmesine ilişkin de 'Konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyacağız.' dedi.

Bakan Tunç'tan son dakika 'Narin' ve 'Ayşenur Eygi' açıklaması
23-09-2024 13:17

SON DAKİKA HABERİ: 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturmasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Tunç, işgalci güçler tarafından Filistin topraklarında şehit edilen Ayşenur Eygi''ye ilişkin de, "Sorumluların hesap vermesi için konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyacağız." dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"KARANLIKTA HİÇBİR ŞEY KALMAYACAK!"

"21 Ağustos'ta kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni 19 gün sonra bir dere yatağında bulundu. Soruşturmalar etkin bir şekilde devam etti. Narin'in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en büyük cezayı almaları konusunda bir beklenti var. Kimsenin şüphesi olmasın karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişiler var. 268 kişinin ifadesi alındı, birtakım DNA tespitleri var.

"KAMUOYUNA YANSIMAYAN HUSUSLAR SÖZ KONUSU"

HTS kayıtları var, geriye dönük inceleniyor. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit edildi. Cinayet mahalinde kimlerin olduğuna yönelik baz çalışmaları yapılıyor. Birtakım kamera görüntüleri var, bunlar TÜBİTAK'a gönderildi. Burada özellikle hem elde edilen adli tıpın ortaya koyduğu DNA tespitleri, soruşturma gizli tabii ki. Gizlilik kapsamında özellikle teknik verilerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu.

"KATİL VEYA KATİLLERİ HESAP VERECEK"

Soruşturmanın selameti açısından farklı yorumlara neden olacak hususlardan kaçınmak gerekiyor. Narin kızımızın katilleri mutlaka tespit edilecek, çok uzun sürmez. Yargılama neticesinde onun katil ya da katilleri hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı söyledik.

"AYŞENUR EYGİ'NİN ŞEHİT EDİLMESİNİ BM'YE TAŞIYACAĞIZ!"

Adalet Bakanı Tunç: (Ayşenur Eygi'nin şehit edilmesi) Sorumluların hesap vermesi için konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyacağız.

Bakan Tunç'tan Ayşenur Eygi'nin otopsisine ilişkin açıklama: Planlı şekilde ateş açılmış!Bakan Tunç'tan Ayşenur Eygi'nin otopsisine ilişkin açıklama: Planlı şekilde ateş açılmış!

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ