Esha tv
Ekonomi

Bakan Uraloğlu açıkladı: 1.5 milyon İstanbulluyu seyahat ettirdik

Ekonomi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu açıkladı: 1.5 milyon İstanbulluyu seyahat ettirdik
29-09-2024 12:48

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde: "14 kilometre uzunluğundaki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimini 19 Mart’ta hizmete almıştık. Hattımızın devamındaki Arnavutköy-Halkalı arasındaki kesimlerde çalışmalarımıza devam ediyoruz.  

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasını 14 dakika, Arnavutköy-Göktürk arasını 20 dakika, Arnavutköy-Kağıthane arasını 32 dakika, Arnavutköy-Gayrettepe arasını 41 dakika, Arnavutköy-Beşiktaş arasını 44 dakikada katederek metro konforu ile hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamış olduk. 19 Mart’tan günümüze kadar hattın sadece 14 kilometrelik kesimi ile yaklaşık 1.5 milyon İstanbulluyu seyahat ettirdik. 

‘TÜNEL KAZILARINI BİTİRDİK’ 

Projemizin son durumunu özetleyecek olursak, ana hat tünellerinde 6.60 metre çapında 8 adet TBM kullanarak toplam 55 bin 600 metrelik hat tünelini tamamlayarak tünel kazılarını bitirdik."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ