Esha tv
Gündem

Bakan Yumaklı: Gece boyunca organize kötülükle de mücadele ettik

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de yurtta devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada; 'Gece boyu yangınlarla mücadele ederken organize kötülükle de mücadele ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı: Gece boyunca organize kötülükle de mücadele ettik
17-08-2024 10:57

İzmir'de yangın felaketi! 3'üncü günde ağır bilanço havadan görüntülendi

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye yangın felaketiyle <a href=mücadele ediyor.

"><p>Yangının olduğu bölgelere <a href=sevk edilen ekipler hem havadan hem de karadan alevleri kontrol altına almak için mücadele veriyor.

"><p>Yangın bölgelerinde <a href=bulunan ve çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sık sık açıklama yapıyor.

"><p>İzmir'in Karşıyaka ilçesi <a href=Yaman Dağı'nda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

"><p>3 <a href=gündür devam eden yangında yerleşim yerleri de etkilenirken; 4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel alevlere müdahale ediyor.

"><p>Öte yandan yangında 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş <a href=yeri de tahliye edildi.

"><p>Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.</p><p>Yangının 3’üncü <a href=gününde bölgedeki acı tablo, gün ağarınca ortaya çıktı. Yanan alanlar, dronla havadan görüntülendi.

"><p>Yangının kentte anbean yükselmesi şöyle kaydedilmişti... </p>

Son dakika orman yangını haberi: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de yurttaki yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, devam eden 6 yangının olduğunu kaydederken; alevleri söndürmeye çalışan ekipteki bazı kişilerin 4 gündür uyumadığı belirtti.

"GECE BOYU ORGANİZE KÖTÜLÜKLE MÜCADELE ETTİK"

Yumaklı gece boyunca alevlerle canhıraş mücadelenin sürdüğünün altını çizerken "Gece boyunca organize kötülükle de mücadele ettik" diyerek, yangınlarla ilgili yapılan sosyal medyadaki dezenformasyonlara tepki gösterdi.

"PANİK OLUŞTURMAK İÇİN YAPILIYOR"

"İnsan ülkesine niye bunu yapar" sözleriyle tepkisini dile getiren Yumaklı şöyle devam etti;

"Uluslararası çağrılar var mesala. Bizim uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususumuz yok ki. Panik oluşturmak için yapılıyor maalesef. Hep söyledik; bizim, ilgili arkadaşların, valiliklerin açıklamalarını baza alın. Başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangınlar sanki İzmir'deki yangınmış gibi servis edildi. Bütün vatandaşlarımıza bu tür dezenformasyonlara kanmamalarını; bizlerin açıklamalarını takip etmelerini rica ediyorum."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ