Politika

Başkan Erdoğan'dan bozkurt açıklaması! Merih Demiral hakkında ilk kez konuştu

Başkan Erdoğan, EURO 2024 maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'la ilgili ilk kez konuştu. Başkan Erdoğan, tepkilere çok konuşulacak yanıt verdi.

Başkan Erdoğan'dan bozkurt açıklaması! Merih Demiral hakkında ilk kez konuştu
05-07-2024 14:23
05-07-2024 18:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temasları sonrası dönüş yolunda uçakta, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN MERİH DEMİRAL AÇIKLAMASI

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan Merih Demiral, Türkiye ve dünyada gündeme oturdu. Başkan Erdoğan, yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu.

Başkan Erdoğan, ''A Milli Takım futbolcumuz Merih Demiral’ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işareti çok konuşuldu. Bu konuda ne demek istersiniz?'' sorusuna şöyle cevap verdi;



Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor. İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ