Esha tv
Dünya

Beş İsraillinin daha cesedine ulaşıldı

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda öldürülen beş İsraillinin cansız bedenine ulaştı. Cesetler, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde ele geçirildi.

Beş İsraillinin daha cesedine ulaşıldı
25-07-2024 11:33

İsrail Ordu Radyosu'na göre 56 yaşındaki anaokulu öğretmeni Maya Goren, İsrail'in güneyinde saldırıdan en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan Nir Oz'a yapılan saldırı sırasında öldürüldü. Ordu, diğer dört bedenin 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarda öldürülen dört asker olduğunu belirtti. Askerlerin adlarının Ravid Katz, Oren Goldin, Tomer Ahimas, Kiril Brodski olduğu belirtildi.

Rehinelerin cansız bedenlerine İsrail'in bu hafta yeni baskınlar düzenlediği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde ulaşıldı. 

Söz konusu beş kişi İsrail'in Gazze'de rehin tutulduğunu belirttiği 120 kişi arasında yer alıyordu. İsrail rehinelerin üçte birinin ölü olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümetin rehinelerin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu çabaların sonuç vereceğinden emin olduğunu söyledi.

İsrailli bir yetkili dün yaptığı açıklamada, İsrail heyetinin Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda gelecek hafta yapılacak görüşmelere katılacağını belirtti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ