Esha tv
Spor

Beşiktaş, Dele Alli'de mutlu sona yakın!

Beşiktaş, Dele Alli transferinde mutlu sona ulaşmak üzere. Kara Kartal, 26 yaşındaki oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş, Dele Alli'de mutlu sona yakın!
22-08-2022 21:21

Beşiktaş, İngiliz futbolunun en büyük yıldızlarından biri olması beklenirken kariyeri düşüşe geçen, kariyerinde beyaz bir sayfa açmak isteyen Dele Alli transferinde mutlu sona ulaşmak üzere. Kara Kartal, 26 yaşındaki oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kadrosuna katmaya hazırlanıyor. 

Everton'la anlaşma sağlandı

Kiralık olarak kadroya katılması planlanan ve 26 yaşındaki orta saha oyuncusuyla her konude el sıkışan yönetimin Everton ile satın alma opsiyonu konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi. A Spor'un son dakika haberine göre Beşiktaş, İngiliz yıldızın bonservisini ara transfer döneminde almak istemesi halinde 6 milyon Euro ödeyecek. Opsiyonun sezon sonu kullanılması halinde ise Kartal'ın kasasından 8 milyon Euro çıkacak.

Beşiktaş, son pürüzleri de giderdiği takdirde Alli'nin Siyah-Beyaz formayı giymesi an meselesi.

Pochettino zamanında Tottenham’da ağırlıklı olarak oynanan 4-2- 3-1 sistemi ile Alli’nin performans zirve yaptı. Valerien İsmael’in bu sisteme geçmesiyle 26 yaşındaki futbolcunun Beşiktaş’ta eski günlerine dönebilecek ortamı da bulması bekleniyor.

Dele Alli’nin siyah-beyazlı yöneticilerle yaptığı görüşmede kariyerinde yeni bir sayfa açmak için Beşiktaş’a gelmek istediğini söylediği gelen haberler arasında. 

Beyaz bir sayfa açmak istiyor

İngiliz futbolunun en büyük yıldızlarından biri olması beklenirken kariyeri düşüşe geçen Alli, beyaz Beşiktaş'ta beyaz bir sayfa açmaya çalışacak.

"20 maça çıkarsa 12 milyon Euro ödenir” maddesiyle Tottenham’dan Everton’a transfer olan Dele Alli, toplamda Merseyside ekibi ile 13 maça çıktı. Everton 20 maça çıkmadan oyuncuyu göndermek istiyor. Mauricio Pochettino döneminde Tottenham’da ortaya koyduğu performansın ardından bonservisine 100 milyon Euro değer biçilen Alli’nin bu düşüşü özellikle Jose Mourinho ve Nuno Espirito ile çalıştığı dönemlerde zirve yaptı. 

Everton, geçtiğimiz ocak ayında Dele Alli’yi Tottenham’dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Ancak anlaşma şartlarında, yıldız futbolcunun 20 maça çıkmasının ardından 10 milyon Pound’luk ödeme yapılacağı maddesi yer alıyordu. 26 yaşındaki futbolcu Everton formasıyla 13 maçta oynadı. Maviler, Alli’yi Beşiktaş’a kiralayarak en azından bu sezon 10 milyon Pound ödemekten kaçınmış olacak.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ