Esha tv
Spor

Beşiktaş'ın grubunda kimler var? UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş hangi takımlarla eşleşti?

Tüm Spor - UEFA Avrupa Ligi kura çekimi Monako'da bulunan Grimaldi Forum'da gerçekleşecek. Yeni getirilen lig formatı ile ilk defa düzenlenecek Avrupa Ligi'nin kurası Türkiye saati ile 14.00'da gerçekleşecek. Peki, Beşiktaş'ın grubunda kimler var? UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş hangi

Beşiktaş'ın grubunda kimler var? UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş hangi takımlarla eşleşti?
30-08-2024 10:07

UEFA Avrupa Ligi bu sezondan itibaren klasik grup düzenini bırakıyor. Artık 36 takımın yer aldığı lig usulüyle düzenlenecek olan yeni sezonda Beşiktaş'ın grubunda hangi takımların olduğu merak ediliyor. Peki, Beşiktaş'ın grubunda kimler var? UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş hangi takımlarla eşleşti?

BEŞİKTAŞ'IN GRUBUNDA KİMLER VAR?

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri şu şekildedir:

Roma, Manchester United, Porto, Rangers, Eintracht Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dynamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente, Karabağ, Midtjylland, Bodo/Glimt, Slavia Prag

BEŞİKTAŞ HANGİ TAKIMLARLA EŞLEŞTİ?

Beşiktaş'ın hangi takımlarla eşleştiği henüz belli değil ancak 4 torbada bulunan takımlar belli oldu.

1. TORBA

Roma
Manchester United
Porto
Ajax
Rangers
Eintracht Frankfurt
Lazio
Tottenham
Slavia Prag

2. TORBA

Real Sociedad
AZ Alkmaar
Braga
Olimpiakos
Olimpik Lyon
PAOK
 Fenerbahçe
Maccabi Tel Aviv
Ferençvaroş

3. TORBA

Karabağ
 Galatasaray
Viktoria Plzen
Bodo Glimt
Union Saint Gilloise
Dinamo Kiev
Ludogorest
Midtjylland
Malmö

4. TORBA

Athletic Bilbao
Hoffenheim
Nice
Anderlecht
Twente
 Beşiktaş
FCSB
RFS
Elfsborg

TEMSİLCİLERİMİZ TORBALARI BELLİ OLDU

UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek 3 temsilcimizin (Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray) bulunduğu torbalar belli oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde 2'nci torbada yer alacak. Galatasaray ise 3'üncü torbadan kura çekimine girecek. Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde 4'üncü torbada bulunacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi bugün (30 Ağustos 2024 Cuma) saat 14.00'te başlayacak.

AVRUPA KUPALARINDA YENİ FORMAT

UEFA, Avrupa kupalarında uygulanacak yeni format bu sezon itibariyle geçerli olacak. Değişen formatta turnuvalardaki takım sayısı 32'den 36'ya çıkarıldı.

Takım sayısının yükseldiği yeni formatta grup etabı kaldırılırken son 16 turuna kalacak takımlar lig aşamasının sonrasında belli olacak.

LİG AŞAMASI SİSTEMİ

Kura çekimin sonrasında lig aşamasında 36 takımın oynayacağı 8 maç belirlenecek. Bu maçlar sonunda ilk 8'de bulunan takımlar adını son 16 turuna yazdıracak.

8 maçın ardından 9 ve 24. sıralar arasındaki takımlar play-off oynayacak. Play-off sonunda 8 takım daha son 16 turuna çıkacak.
Lig sistemi UEFA'nın düzenlediği 3 turnuvada da geçerli olacak.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yeni sezonda takımlar ilk aşamada 8 maça çıkacak. Konferans Ligi'nde ise son 16 turuna kalabilmek için takımlar 6 maç oynayacak.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ