Esha tv
Gündem

Bıçak ve balta ile saldırdı: Çocuğu olanlar dikkat! Uzman isimler o oyunlar için uyarıyor

Savaş oyunlarının şiddete teşvik ettiğini söyleyen uzmanlar, aileleri uyardı. Uzmanlar, çocukların gelişimi üzerinde kalıcı tehditler oluşturabilme tehlikesine karşın sanal oyunlarda bir denetim mekanizmasının olması gerektiğini söylüyor.

Bıçak ve balta ile saldırdı: Çocuğu olanlar dikkat! Uzman isimler o oyunlar için uyarıyor
13-08-2024 17:27
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Haber7 - Özel

Sanal dünya çocukların zihnine zehir saçmaya devam ediyor.

Eskişehir’de oynadığı savaş oyununun etkisi altına girerek bıçak ve balta ile saldırdığı 5 vatandaşı yaralayan 18 yaşındaki saldırgan kamuoyunun gündeminde. 

Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'nde bulunan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda meydana gelen olayda, 18 yaşındaki saldırgan çay bahçesinde oturan şahıslara bıçakla saldırdı. Hücum yeleği, kask ve gözlük kullanarak yüzünü maskeyle gizleyen şahıs bölgede bulunan 5 vatandaşı bıçakladı. Gözaltına alınan şüpheliden, Nazi sembolleriyle kaplı teçhizat çıktı.

Eskişehir'deki bıçaklı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Olay sonrası sosyal medyada sanal oyunların tehlike taşıdığı ve erişim engelinin getirilmesi tartışma yarattı. Son dönemde bilgisayar oyunlarına ilişkin gelen kısıtlamaların sebebi 'suça teşvik' olmasıyken, bir başka oyunlara da erişim engeli gelecek mi sorusu akıllara geldi. Ebeveynler ise çocukları sosyal medyada ki tehlikeden korumak istiyor. Konuya ilişkin konuşan uzman isimler ise burada kontrol mekanizmasının 'ebeveynler' olduğunu söylüyor. 

Gündeme gelen olay sonrası sanal oyunların psikolojik etkilerini Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Taha Can Tuman, bu oyunların denetim mekanizmasını Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur ve yaşanan saldırının detaylarını Araştırmacı - Yazar Said Ercan Haber7'ye değerlendirdi.