
Kadim Anadolu'nun zengin mutfağı yerel ve uluslararası düzlemde dikkat çekmeye devam ediyor. Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de düğün çorbası. Kültür Bakanlığı tarafından Bolu yöresine ait kabul edilen düğün çorbası, Anadolu'da daha çok düğünlerde tercih edilen etli bir çorbadır.
Kuzu gerdan ve nohutla yapılan yoğurtlu bir yemek olan düğün çorbası tarifi ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Düğün çorbası terbiyesi nasıl yapılır? bütün püf noktalarıyla tek tek açıkladık. İşte, bu orijinal lezzetin adım adım uygulayabileceğiniz tarifi!
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Düğün Çorbası İçin Malzemeler:
200 gram kuzu gerdan
1 kase haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
Et suyu
Tereyağı
Baharatlar: tuz, karabiber, kırmızı biber
DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Düğün çorbası eti pişirme ve terbiye hazırlama olarak iki temel aşamadan oluşur. Et ve terbiye karıştırılır, diğer malzemeler eklenerek kaynatılır.
Adım 1:
Gerdan etini düdüklüde haşlayalım. Et kemikten ayrılana kadar pişmeli.
Adım 2:
Pişmiş gerdan etini ve et suyunu bir tencereye alıp altını yakalım.
Adım 3:
Başka bir kapta un, yumurta, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpalım. Tenceredeki et suyuyla terbiyeyi ılıştıralım.
Ardından terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak etle buluşturalım.
Adım 4:
Haşlanmış nohutları karışıma ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Adım 5:
Çorba kaynadıktan sonra; tereyağında pul biber yakalım ve üzerine gezdirelim. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir:
Lahana sarmasını bir de böyle deneyin! Bursa'nın geleneksel yorumu
Ayvanın en cafcaflı hali: Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzet
Editor : Eshahaber