Esha tv
Ekonomi

Borsa düşerken nasıl yatırım stratejisi izlenmeli? Düşüş trendinde kurtaran strateji!

Ekonomi - Endeksin 9.000 seviyesinin altına düşmesi teknik anlamda aşağı yönlü satışların derinleşmesine sebep olurken borsada yaşanan bu düşüşten yatırımcının nasıl faydalanacağını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber7’ye değerlendirdi.

Borsa düşerken nasıl yatırım stratejisi izlenmeli? Düşüş trendinde kurtaran strateji!
04-10-2024 15:07

Haber7

Piyasalarda düşüş trendi yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Borsa İstanbul güç kaybı yaşıyor.

5 Ağustos günü Japonya Merkez Bankası'nın faiz politikasında değişiklik yapması sonucu küresel bazda varlık satışları tetiklenerek borsa dünyasında "Kara Pazartesi" yaşanmıştı. Merkez üssü Japonya'da hisseler zararlarını kapatmaya başlamışken; Borsa İstanbul hala toparlanmaya çalışıyor.

Öte yanda Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle BIST endeksinde negatif bir seyir izleniyor. Orta Doğu'daki çatışmaların durumu ve dünya genelinde enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı ise risk iştahını törpülemeye devam ediyor.

BIST’in tarihi zirvesi olan 11 bin 245 puandan başlayan düşüş dalgası 8 binli puanlara kadar geldi. Yüzde 20’yi aşan kayba uğrayan BIST için yatırımcı krizde fırsat oluşturmanın yollarını arıyor.

Endeksin 9000 seviyesinin altına düşmesi teknik anlamda aşağı yönlü satışların derinleşmesine sebep olurken borsada yaşanan bu düşüşten yatırımcının nasıl faydalanacağını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber7’ye değerlendirdi.