Esha tv
Dünya

Brigitte Bardot'tan Erdoğan'a sokak köpekleri çağrısı

Dünyaca ünlü Fransız oyuncu Brigitte Bardot, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, TBMM'deki komisyondan geçen sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Brigitte Bardot'tan Erdoğan'a sokak köpekleri çağrısı
24-07-2024 12:48

Fransız aktris ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Türkiye'deki sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifinin geri çekilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

Brigitte Bardot Vakfı'nın kurucusu 89 yaşındaki Bardot, mektubunda, "Türkiye'nin en sadık dostlarımız olan bu duyarlı varlıklara karşı acımasızlığından ötürü kötülenecek ve eleştirilecek bir ülke hâline gelmesine izin vermeyin." ifadesini kullandı. Bardot, Türkiye'deki sokak kedileri ve köpeklerinin şu ana dek halkla uyum içinde yaşadığını savundu.

Bardot, 2012 yılında, Türkiye'deki Hayvanları Koruma Kanun Tasarısı çerçevesinde hayvanların toplanması ve doğal parklara transfer edilmesi konusundaki düzenlemeden duyduğu endişeyi bildirmek için dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mektup yazmıştı.

Bakan Yumaklı: Köpek popülasyonunun artması sosyal hayatı etkiliyorBakan Yumaklı: Köpek popülasyonunun artması sosyal hayatı etkiliyor

Mustafa Destici: Köpeklerimizi sokaklarımızdan temizleyelimMustafa Destici: Köpeklerimizi sokaklarımızdan temizleyelim

Mosso'dan sokak köpekleri üzerinden skandal çağrı! Hadsizlikte sınırları aştıMosso'dan sokak köpekleri üzerinden skandal çaÄŸrı! Hadsizlikte sınırları aÅŸtı

CHP’li Ağbaba'dan köpekperestlere sokak çağrısıCHP’li AÄŸbaba'dan köpekperestlere sokak çaÄŸrısı


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°