Esha tv
Ekonomi

Bu yıl kilosu 200 TL'ye dayandı: En çok satıcılar servet kazandı

Ekonomi - Tarlada 10 ile 40 TL arasında satılan Sİyah incir birçok manavda 200 liradan satılıyor.

Bu yıl kilosu 200 TL'ye dayandı: En çok satıcılar servet kazandı
07-08-2024 12:32
EshaHaber Gündem Haberler

Taze İncirde erkenciliği ile rakip tanımayan Buharkent'te 2024 sezonu taze incir hasadı başladı. Erkenci Sarı Lop İnciri hasadının ardından Siyah İnciri ile de erkenci üretim yapan Buharkent'te hasat sezonu diğer bölgelere göre 15-20 gün erken yapılıyor.

Bu yıl incir hasadında yaşanan gelişmeler, piyasada dikkat çekici bir fiyat artışına neden oldu. Siyah incirin kilosunun 200 TL'ye dayanması, üreticiler ve satıcılar arasında sevinç yarattı. Hasat sonrası en çok kazananların başında ise incir satıcıları geldi.

Siyah incirin bu yılki fiyat artışı, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını sağlarken, satıcılar için de beklenmedik bir servet kapısını araladı. Piyasadaki talep ve arz dengesizliği, bu yıl incir fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu.

SİYAH İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR? 

Siyah incir, hem lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi, sağlık açısından da birçok faydası bulunan besinlerden biridir. İçeriğindeki yüksek lif, antioksidan ve diğer besleyici maddeler sayesinde vücut için oldukça faydalıdır.

Siyah incirin faydaları arasında sindirim sistemine olan olumlu etkileri ilk sırada gelir. Yüksek lif içeriği sindirim sistemini düzenler, kabızlık sorununu önler ve sindirim sağlığını destekler. Aynı zamanda içerdiği doğal şekerler sayesinde enerji verir ve açlık hissini azaltır.

Antioksidan bakımından zengin olan siyah incir, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı vücudu korur.

Siyah incirin içeriğindeki potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller kemik sağlığı için önemlidir. Bu minerallerin düzenli tüketimi kemik yoğunluğunu artırarak osteoporoz riskini azaltır.

Ayrıca siyah incirin kan basıncını düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Potasyum içeriği sayesinde kan damarlarının genişlemesini sağlayarak kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ