Esha tv
Gündem

Burger King adı mı değişti? Burger King yeni adı ne oldu, neden değişti?

Ülkemizde uzun yıllar boyunca hizmet veren Burger King, isim değişikliğine gidiyor. Şirket internet sitelerinde henüz bir değişiklik yapmamış olsa da logolarında 'Börgır' ifadesini kullandı. Peki, Burger King adı mı değişti? Burger King yeni adı ne oldu, neden değişti?

Burger King adı mı değişti? Burger King yeni adı ne oldu, neden değişti?
10-09-2024 18:03

Dünya çapında tanınan ünlü fast-food zinciri Burger King, Türkiye'de isim değişikliğine gitti. Burger King, resmi sosyal medya hesaplarından logo değişikliğine gitti. Burger King, Türkiye'de isim değişikliğine gitmek için kolları sıvadı. Peki, Burger King adı mı değişti? Burger King yeni adı ne oldu, neden değişti?

BURGER KİNG ADI MI DEĞİŞTİ?

Burger King'in Türkiye'de adı "Börgır" olacak gibi gözüküyor. Ünlü fast food zinciri sosyal medya hesaplarındaki logolarında "Börgır" ifadesini kullandı.

Şirketin X (Twitter) resmi hesabında Burger King logosununda yerini BÖRGIR logosuna bıraktığı gözüküyor.

MENÜLERDE TÜRKÇELEŞTİRİLMİŞ İSİMLER OLABİLİR

Burger King isim değişikliğiyle kalmayıp Türkiye'de menülerinde Türkçeleştirilmiş isimlere yer vereceği söyleniyor. Fakat konuya dair henüz resmi bir açıklama yoktur.

BURGER KİNG KİMİN?

Burger King, Ekim 2010'da merkezi Brezilya'da yer alan yatırım şirketi 3G Capital tarafından devralınmıştır ve günümüzde Restaurant Brand International (RBI) çatısı altında faaliyet göstermektedir. 

Buger King'in Türkiye'deki faaliyetlerini ise TAB Gıda yürütmektedir.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ