Esha tv
Dünya

Büyük savaş başlıyor! İsrail saldırısı kesinleşti Beyrut engellenmeye çalışılıyor

Golan Tepeleri'ne düzenlenen 12 kişinin öldüğü saldırının ardından İsrail medyasının diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Lübnan'a saldırının kesin olduğu ancak Beyrut'a saldırının engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

Büyük savaş başlıyor! İsrail saldırısı kesinleşti Beyrut engellenmeye çalışılıyor
29-07-2024 18:07

 HABER7

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bir futbol sahasına roket isabet etmesi ve 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim tavan yaptı. İsrail, saldırıdan Lübnan Hizbullah'ını sorumlu tutarken, İsrail-Lübnan hattında topyekun savaş ihtimali yine zirve yaptı.

SALDIRI KESİN BEYRUT'UN BOMBALANMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR İDDİASI

12 kişinin öldüğü saldırının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu,  Güvenlik Kabinesi'ni toplayarak kabineden "Saldırıya verilecek yanıtın türü ve zamanını belirleme yetkisi" aldı. Bölgede yüksek tansiyon devam ederken İsrail medyası flaş bir iddiada bulundu.

İsrail medyası diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde Lübnan'a saldırının 'kesin' olduğunu, Beyrut'a saldırıyı önlemek için görüşmelerin sürdüğünü öne sürdü. 

Haberde "Washington ve Beyrut'taki diplomatik kaynaklar, Lübnan haber kanalı LBCI'ye konuşarak İsrail saldırısının kesin olduğunu söyledi. Kaynaklar, saldırının Beyrut da dahil olmak üzere büyük veya yoğun nüfuslu şehirleri vurmamasını sağlamak için çabaların sürdüğünü ekledi. Kaynaklara göre bu, Hizbullah'ın saldırıya önemli bir şekilde yanıt vermesini engellemeyi amaçlıyor." denildi. 

HAVAYOLLARINDAN İPTAL KARARLARI

Ortadoğu'da savaş ihtimali yükselirken Almanya ve Avusturya'dan uçuş iptali haberleri gelmeye başladı. Almanya'nın Lufthansa ve Avusturya Havayolları, bugün yapılması planlanan İsrail uçuşlarını iptal etti. İsrail'e yapılacak seferlerin durdurulma süresine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan da bu sabahtan itibaren bazı seferlerin yapıldığı aktarılırken bazı seferlerin ise iptal edildiği bilgisi paylaşılmıştı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ