Esha tv
Politika

CHP'de yine koltuk yarışı! Kılıçdaroğlu ve Soyer harekete geçti

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen Tunç Soyer'in CHP'nin başına geçmek istediği iddiası gündemde.

CHP'de yine koltuk yarışı! Kılıçdaroğlu ve Soyer harekete geçti
14-08-2024 08:28
14-08-2024 11:51

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer, bugün Ankara'da yemek yiyecek. Davet ise Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Bu buluşmada, Kılıçdaroğlu'nun Soyer'e genel başkanlık için iddiasını ortaya koymasını isteyip istemeyeceği merak ediliyor.

KILIÇDAROĞLU VE TUNÇ SOYER YEMEKTE NE KONUŞACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tüzük kurultayı öncesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığı için "Delege gel derse düşünürüm" çıkışı gündeme damga vurdu. Bu açıklamanın ardından, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yarışına girip girmeyeceği tartışılırken, iddialara göre Kılıçdaroğlu'nun başka bir planı olabilir.

İddialara göre, bu planın merkezinde yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen Tunç Soyer bulunuyor. Tunç Soyer'in önümüzdeki süreçte CHP genel başkanlığı için çalışma yürüteceği ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre Tunç Soyer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'ya gelecek ve iki isim bir yemekte buluşacak. Soyer'e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu buluşmada Kılıçdaroğlu'nun söyleyeceklerine göre genel başkanlık iddiası gündeme gelebilir. Ancak şu an için Soyer'in böyle bir planının bulunmadığı öğrenildi.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ