Esha tv
Gündem

CHP'den akılalmaz açıklama! Bunun adı "Sisteme başkaldırı"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen başıboş köpek düzenlemesinin TBMM'den geçmesi durumunda dahi CHP'li belediyelerde uygulamayacaklarını söyledi.

CHP'den akılalmaz açıklama! Bunun adı
24-07-2024 14:57

   HABER7

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Teklifin kısa süre içerisinde TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenirken CHP'den söz konusu teklife ilişkin akılalmaz açıklamalar geldi.

BELEDİYELERİMİZDE UYGULANMAYACAK

Dün bir televizyon programına katılan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, düzenlemeye ilişkin akılalmaz açıklamalarda bulundu. CHP'li Başarır, başıboş köpek yasasının TBMM'den geçmesi halinde bile CHP yönetiminde olan belediyelerde uygulanmayacağını söyledi. Başarır "Bizim belediyelerimiz bu yasayı (başıboş sokak köpekleri yasası) uygulamayacak." dedi. 

Programda gazeteci Timur Soykan'ın "Yasa geçti diyelim, CHP'li belediyeler olarak "Biz bunu uygulamıyoruz" diyecek misiniz?" sorusuna Başarır "Kesinlikle uygulamaz belediyelerimiz. Belediyelerimiz bu köpeklerin hepsini toplayacak ve uyutacak mı? Olabilir mi böyle bir şey?Bir sefer bu yasa Anayasa Mahkemesi'nden de geçmez çünkü Anayasa doğayı, insanı, hayvanı koruma emrini veriyor. Anayasa'ya aykırı bir yasa. Malesef ki bu ciddi anlamda araştırılmadan sırf belediyelere yıkmak için yapılmış, hiçbir yasal dayanağı olmayan, mantığı olmayan, uygulaması olmayan bir karar" şeklinde konuştu. 

TANJU ÖZCAN: İDAM SEHPASINA BİLE GÖTÜRSENİZ UYGULAMAM

Başıboş sokak köpekleri yasasına ilişkin CHP'den geçtiğimiz günlerde de benzer bir açıklama gelmişti. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye başkanı olarak alınacak kararı uygulamayacağını söylemişti. Özcan “Ben bir belediye başkanı olarak bu canları nasıl öldüreyim? (…) Kusura bakmayın, idam sehpasına bile götürseniz, Bolu Belediye Başkanı olarak bunu uygulayamam.” sözlerini kullanmıştı. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ