Esha tv
Gündem

CHP'li Başkan Cemil Tugay havlu attı: 5 yılın sonunda Körfez'de yüzmeyi vaat edemem

Binlerce balığın ölü olarak kıyıya vurmaya devam ettiği İzmir Körfezi için çözüm üretemeyen CHP'li Başkan Cemil Tugay '5 yılın sonunda Körfez'de yüzmeyi vaat edemem.' sözleriyle havlu atarken uzmanlar yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

CHP'li Başkan Cemil Tugay havlu attı: 5 yılın sonunda Körfez'de yüzmeyi vaat edemem
27-08-2024 20:23

İzmir Bayraklı'da geçen hafta çok sayıda ölü balığın kıyıya vurması ve deniz renginde görülen değişimlerin ardından bölgede yoğun araştırma ve inceleme çalışmaları başlatıldı.

İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, olayın yaşanmasından itibaren bilim insanları ve büyükşehir belediyesinin ilgili birimleriyle çalışma yapmaya başladıklarını söyledi.

"OKSİJENİN TÜKENDİĞİ SAPTANDI"

Kirlilik nedeniyle geçmişle kavga etmenin bir anlamı olmadığını belirten Cemil Tugay, "1965 yılından bu yana körfez kirlenmekte, bu yeni bir durum değil. Sudaki oksijenin neredeyse tamamen tükendiği saptandı. Körfezde bilinenin ötesinde yeni bir mikrop türü yok ama bu kirliği gidermezsek bunları da yaşayabiliriz. Özellikle iç körfezde tutulan balıkların yenmemeli" dedi.

"5 YILIN SONUNDA KÖRFEZİMİZDE YÜZMEYİ VAAT EDEMEM"

Cemil Tugay, "Körfezden balık tutulmasını doğru bulmuyorum" diyerek "Özellikle iç körfezden tutmak doğru değil. Bu kirliliği gidermezsek ilerde bunları da yaşayabiliriz. 5 yılın sonunda körfezimizde yüzmeyi vaat edemem" açıklamalarında bulundu.

"SU PÜSKÜRTMEKLE KÖRFEZ TEMİZLENMEZ"

Büyükşehir’in suyu havalandırmak için kullandığı gemilerin hiçbir yaraya merhem olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ve Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Hiçbir işe yaramaz. Boşa su püskürtüyor” dedi.