Esha tv
Politika

CHP'li Gürsel Tekin açıkladı! CHP'den, İYİ Parti ve HDP'ye yerel seçim resti!

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ilgilendiren müşterek açıklamada bulundu. 'İYİ Parti ve HDP yapılmaksızın da kazanırız' diyen Tekin, CHP'nin yerel seçimlere yegâne gireceğini söyledi.

CHP'li Gürsel Tekin açıkladı! CHP'den, İYİ Parti ve HDP'ye yerel seçim resti!
29-07-2023 00:43

14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde hezimete uğrayan CHP'de kulaklı kaynıyor. Parti tabanı ve seçmenin duyurulmayan tören düzeni tartışmaları ve aşağı mahalle savaşları sürerken, CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, HABER Global çalışkan yayınında İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ait açıklamalarda bulundu.

"CHP YEREL SEÇİMLERE TEK GİRECEK"

İYİ Parti ve HDP olmaksızın da yerel seçimleri kazanacaklarını kail Tekin, "Matematik ehemmiyetli fakat siyasette hesap on paralık tutmamıştır. Tutmuş olsaydı tığ ittifakta yüzdelik 60 oy almamız gerekiyordu. CHP büyükşehirlerde seçime ortak tane başına girecek. Ama mahsus yerlerde dernekevi ittifaklar olabilir. Onun haricinde aşırı şişman ittifaklar olacağını sanmıyorum. CHP şu anda için bitmeme edecek." dedi.

"İSTANBUL VE ANKARA'YI İYİ PARTİ VE HDP'SİZ KAZANIRIZ"

İYİ Parti ve HDP olmaksızın da İstanbul ve Ankara'yı kazanabileceklerini korumak için çaba sarfeden Tekin, "Günü ulaşınca partilerin umumi merkezleri bu mevzuları konuşacak. Ama İstanbul, Ankara dair CHP'nin ortak sorunu olamayacağını aşırı kesin söyleyebilirim. İYİ Parti ve HDP olmaksızın da İstanbul ve Ankara'yı kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ