Esha tv
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rezerv ve enflasyon açıklaması

Ekonomi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin iyileştiğini vurgulayarak, Merkez Bankası rezervlerinin tarihi zirveye ulaştığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rezerv ve enflasyon açıklaması
01-10-2024 19:53

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ekonomiye de değinerek şunları söyledi:

"Ekonomi programımız meyvelerini veriyor. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek.

2024'te kredi notu 3 büyük kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu. Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 156 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı, artık Türkiye'nin rezerv meselesi yok. Makro dengeler hızla iyileşiyor.

Bizim bir tane gündemimiz var o da vatandaşımızın refah ve alım güncü kalıcı biçimde artırmaktır. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek. Milli gelirde çok kritik bir psikolojik eşiği aşmayı başardık."

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi törenle karşılandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Onur Kıtası'nı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Şeref Kapısı önünde karşıladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ