Esha tv
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de
30-08-2024 10:43

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye büyük zaferin 102. yılını kutluyor.

Büyük Zafer'in 102'inci yılı kutlamaları kapsamında, ilk tören Anıtkabir'de düzenleniyor.

Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.  Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada; "Büyük zafer Cumhuriyet'in ilanına giden yolu açtı. Toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi. 

TÜRKİYE VİZYONU MESAJI

Erdoğan Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında "Türkiye vizyonumuzu hayata geçirene kadar kararlılıkla yürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan şunları söyledi;

Aziz Atatürk, Anadolu'daki varlığımızı perçinleyen Büyük Zaferin 102. yıl dönümünü heyecanla kutluyoruz. Büyük bir inancın sarsılmaz bir inancın Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm şehitlerimizi aziz ve minnetle anıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen tebrikat töreniyle tebrikleri kabul edecek.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ