Esha tv
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Netanyahu barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepki göstererek, "Gazze’de barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Netanyahu barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışıyor
29-07-2024 02:43
Ankara

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Yisrael Katz'ın, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı hedef alan paylaşımına tepki göstererek, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaÅŸ suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateÅŸkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani deÄŸerlerin içini boÅŸaltan (Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin) Netanyahu yönetiminden Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın X sosyal medya platformundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaÅŸ suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateÅŸkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani deÄŸerlerin içini boÅŸaltan Netanyahu yönetiminden Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneÄŸi olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceÄŸiz. Ä°nsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaÅŸanandan farklı olmayacak."


Kaynak: AA


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°