Esha tv
Gündem

Cumhurbaşkanınım Recep Tayyip Erdoğan;

Son 20 yıldır öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için tarihî nitelikte pek çok adım attık.

Cumhurbaşkanınım Recep Tayyip Erdoğan;
24-11-2022 16:02
24-11-2022 16:10
ANKARA

Son 20 yıldır öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için tarihî nitelikte pek çok adım attık.Derslik sayımızı ikiye katladık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 28’den 15’e, ortaöğretimde 18’den 13’e indirdik.

Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak spor salonundan kütüphanesine, laboratuvarından akıllı tahtasına kadar her alanda en modern imkânlarla donattık.Eğitimin altyapısını bu derece büyütürken elbette eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmenlerimizi de ihmal etmedik.

Bugüne kadar toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik.Her yıl bütçede aslan payını eğitime ayırdık.Günü kurtarmaya değil geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık.

Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayali olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu da işte bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık.Bu kanunla öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken mali ve sosyal haklarını da iyileştirdik.

İnşallah önümüzdeki dönemi hep birlikte Türkiye Yüzyılı yaparak evlatlarımıza daha huzurlu, daha müreffeh bir ülke bırakacağız.

Kaynak;


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ