Esha tv
Politika

'Darbecilik ruhu hala anayasada!' Alkayış'tan 12 Eylül hatırlatması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin artık sivil ve demokratik bir anayasa yapma vaktinin geldiğini vurguladı.

'Darbecilik ruhu hala anayasada!' Alkayış'tan 12 Eylül hatırlatması
11-09-2024 16:27

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı darbelerin toplumsal yapıya verdiği zararın silinmesi gerektiğini belirtti. Milli iradeye büyük darbe vurulduğunu ifade eden Alkayış, “12 Eylül, ülkemizin istikrarını baltalamış, masum insanlarımızın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur” dedi.

DARBECİLİK RUHU HALA ANAYASADA

AK Parti hükümetinin darbe izlerini silme yolunda önemli adımlar attığını belirten Alkayış, Türkiye’nin artık sivil, katılımcı ve demokrat bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. “12 Eylül Anayasası, her ne kadar değişikliklere uğramış olsa da darbecilik ruhunu bünyesinde taşımaya devam etmektedirdiyen Alkayış, TBMM’nin bu hususta büyük bir sorumluluğu olduğunu vurguladı.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Milletin bağımsızlık ruhunun güçlü olduğunu söyleyen Alkayış, 15 Temmuz gecesinin, halkın darbelere karşı en net duruşu olduğunu belirtti. Alkayış, “Bu millet darbelere karşı boyun eğmedi, 15 Temmuz’da hainlere geçit vermedi” dedi. Yeni anayasa sürecinin Türkiye’nin geleceği için kritik bir dönemeç olduğunu dile getiren Alkayış, darbelerden tamamen arınmış anayasanın hazırlanmasının milletin menfaatine olacağını sözlerine ekledi.

MİLLETİN EN BÜYÜK ARZUSU

Alkayış, içinde bulunulan şartların yeni anayasa hazırlanması için uygun olduğunu belirterek, “Toplumun her kesimini kucaklayan, darbe izlerinden arınmış bir anayasa, milletimizin en büyük arzusudiye konuştu. Darbeler ve teröre karşı şehit düşen vatandaşları da yâd eden Alkayış, “12 Eylül darbesini bir kez daha lanetliyoruz. Ülkemizin bir daha böylesi girişimlere maruz kalmaması en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı.