Esha tv
Gündem

Denizin incisi hamsi tezgahlarda! Hamsinin kilosu ne kadar, kaç TL?

Ekonomi - Balık av sezonu devam ediyor. Palamudun dışında denizin incisi hamsi tezgahlarda boy gösterdi. Hamsi avının az olmasından dolayı kilogram fiyatı merak ediliyor. Peki, Hamsinin kilosu ne kadar, kaç TL?

Denizin incisi hamsi tezgahlarda! Hamsinin kilosu ne kadar, kaç TL?
06-10-2024 11:13

 Balık av sezonu son sürat devam ediyor. Palamut dışında denizin incisi hamsi Rize'de tezgahlarda satışa sunuluyor. 

Palamudun tanesi 100 TL civarından satılıyor. Bu doğrultuda hamsinin kilogram fiyatını vatandaş merak ediyor. Peki, Hamsinin kilosu ne kadar, kaç TL? 

HAMSİNİN KİLOSU NE KADAR, KAÇ TL?

Hamsi avının az olmasından dolayı kilogramı 200 TL'den satılıyor. Hamsinin kilosunun 200 TL'den tezgaha geldiğin belirten balıkçılar, "Bir palamut 1 kilo geliyor. Daha küçükleri 75 ve 60 TL'ye satılıyor. Hamsi şu anda 200 TL. Ama bollaştıkça onun da fiyatı düşecektir. Bu sene bol hamsi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Palamut

"BALIK YEDİN Mİ TÜM VİTAMİNİ ALIYORSUN"

Balıkçı Esnafı Murat Kurt, "Balıklarımızın, deniz ürünlerimizin hepsinde bol bol vitamin var. A, B, C, D, E, F, G vitaminleri, hepsi mevcut. Balık yedin mi tüm vitamini alıyorsun. Fiyatlar şuan normal seyrinde. Palamutta kilolukların tanesi 100 TL, 600 gramlıklar 75 TL. Fiyatlar normal yani uygun. 1 balık 1 kilo geliyor" dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ