Esha tv
Yaşam

Deprem kabinine dönüşen yatak sosyal medyada gündem oldu

Çinli bir bilim adamının icat ettiği deprem yatağı sosyal medyada gündem oldu. Deprem anında ilk gelen S dalgalarını algılamasıyla yatak halinde olan deprem kabini bir anda üzerinde yatan kişiyi açılan kapakla içeriye düşürerek koruma altına alıyor.

Deprem kabinine dönüşen yatak sosyal medyada gündem oldu
08-01-2024 10:42

Ülkemizin gündeminden düşmeyen doğal afetlerden birisi olan deprem için geliştirilen yatak, sosyal medyada ilgi odağı oldu. Deprem anında ilk gelen S dalgalarını algılamasıyla yatak halinde olan deprem kabini bir anda üzerinde yatan kişiyi açılan kapakla içeriye düşürerek koruma altına alıyor.

Deprem kabini bir insanın rahatlıkla sığabileceği bir büyüklükte olmasıyla beraber geniş bir deposu da mevcut. Depoda kişinin uzun süre içeride kalma olasılığı düşünülerek bu duruma yetecek kadar erzak ve ilk yardım ürünleri bulunuyor.

Etiketler deprem kabin viral Isınmak isteyen kedi elektrik sobasına fazla yaklaşınca tüylerini yaktı. Beyaz kedinin şaşkın bakışları sosyal medyada viral oldu Isınmak isteyen beyaz kedi tüylerini böyle yaktı İzleyenler şaşkınlıklarını gizleyemedi: Oscar ödüllü dünyaca ünlü oyuncu Nicole Kidman, böceklerin tadına böyle baktı Nicole Kidman canlı canlı böcek yedi... Mahalleli tarafından çöp konteynırıyla durdurulmak istenmişti: Ara sokakta hız yapan sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi! O anlar kameraya böyle yansıdı Sokağı savaş alanına çevirdi! İşte o anlar... Şoke eden görüntüler saniye saniye kamerada: Gençlerin tehlikeli eğlencesi sosyal medyada gündem oldu! Mandalina için ölüme böyle meydan okudu Gençlerin tehlikeli eğlencesi gündem oldu! Görüntüler sosyal medyada gündem oldu: Temizlik işçisi kemençeyi duyunca horon oynamaya başladı, ortaya renkli görüntüler çıktı Temizlik işçisi kemençeyi duyunca dayanamadı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yağmur altında dans eden çiftin görüntüleri sosyal medyada viral oldu Yağmur altında dans eden çift viral oldu
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ