Esha tv
Politika

Destici'den "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" mesajı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' ile ilgili bir mesaj paylaştı.

Destici'den
21-03-2023 10:44

Destici'nin "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" nedeniyle paylaştığı mesaj şöyle:

Dünya üzerindeki vakalarda, ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı yoktur ve ortalama her 800 doğumda bir görülmektedir. 

Tüm dünyada 6 milyon civarında, ülkemizde de -kesin bir veri olmamakla birlikte- yaklaşık 70 bin down sendromlu birey olduğu tahmin ediliyor.

Tüm engellilerimize olduğu gibi, “farklı” ve “özel” insanlar olan down sendromlu kardeşlerimize, evlatlarımıza karşı hem devlet olarak hem de fert fert hepimiz sorumluluk taşıyoruz. 

Onların özel şartlarına uygun, iyi bir eğitim almaları, hayatlarını çalışarak idame ettirebilmeleri, sosyal hayatın mümkün olduğunca içinde olabilmeleri ve güven içinde hayatlarını sürdürebilmeleri için, üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek zorundayız.

Onların başarılarını, yaşama savaşlarını, kendilerinin, ailelerinin günlük hayat mücadelesi içinde karşılaştıkları zorlukları gündeme taşımak ve tüm toplumda bir farkındalık oluşturmak için hepimize, en çok da basın yayın kuruluşlarımıza önemli görevler düştüğü düşüncesiyle, down sendromlu kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyor, fedakar ailelerini saygıyla selamlıyorum.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ