Esha tv
Gündem

Dikkat: Sahte AFAD sitesiyle yardım topluyorlar

10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık deprem sonrası bölgeye yardım göndermek isteyen vatandaşları hedef alan dolandırıcılar sahte AFAD sitesi üzerinden yardım toplamaya kalkıştı.

Dikkat: Sahte AFAD sitesiyle yardım topluyorlar
06-02-2023 18:39

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem yaşandı.

SAHTE SİTE KURUP YARDIM TOPLMAYA ÇALIŞTILAR

Tüm Türkiye deprem bölgesine yardım göndermek için seferber olurken, dolandırıcılar kurdukları sahte AFAD sitesi kurarak yardım toplamaya çalıştı.

Yetkililer durumdan faydalanmak için ortaya çıkan sahte hesaplara ve dolandırıcılara yakalanmamak için yalnızca resmî kurum ve duyuruların takip edilmesi konusunda uyardı.

AFAD'DAN RESMİ YARDIM AÇIKLAMASI

Depremden etkilenen illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmektedir. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabilecektir.

Depremden etkilenen illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmektedir.

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabilecektir. pic.twitter.com/qHpYThdnv9

— AFAD (@AFADBaskanlik) February 6, 2023
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ