Esha tv
Gündem

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kritik terör zirvesi

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerimizin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinden sonra İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir güvenlik toplantısı yapıldı.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kritik terör zirvesi
13-01-2024 17:22

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerin, PKK'lı teröristlerin üs bölgesine sızma girişiminde çıkan çatışmada şehit olmasının ardından, Dolmabahçe'de güvenlik zirvesi toplantısı kararı alınmıştı. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, İstanbul’da olağanüstü bir güvenlik toplantısı yapılacağını duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güvenlik toplantısına katılmak üzere saat 14:00 sıralarında Dolmabahçe’de bulunan Çalışma Ofisi’ne geldi.

İletişim Başkanlığı sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı ve "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde güvenlik toplantısı başladı." notu düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul'da düzenlenen güvenlik toplantısı sona erdi.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN DUYURMUŞTU

İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 13 Ocak Cumartesi saat 14.30’da İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı icra edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız Sayın İbrahim Kalın iştirak edeceklerdir” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 13 Ocak Cumartesi saat 14.30’da İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı icra edilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, İçişleri…

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) January 12, 2024

 

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı  şu açıklamayı yapmıştı:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Bakanlığın açıklaması sonrası şehit sayısı 9'a yükseldi.

Yaralı asker sayısı ise 4'e düştü. 

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir… pic.twitter.com/DSwmSonxCn

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) January 12, 2024 Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler fahrettin altun recep tayyip erdoğan asker şehit toplantı
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ