2010’da Haiti’de meydana gelen depremde afetzedelere sıcak yemek pişirmeye başlayan ve afetin olduğu yerlere hızlıca ulaşan WCK'nın gönüllü şefleri, Türkiye’deki depremlerin ardından hızlıca bölgeye geldi.
9 Şubat’ta ilk olarak aralıksız çalışan arama-kurtarma ekiplerine gıda dağıtmaya başlayan WCK, gönüllüler ve yerli şeflerle birlikte afet bölgelerinde depremzedelere sıcak yemek sağlamaya devam ediyor.
YERLİ ŞEFLERLE HER YERDELER
Dünya çapında üne kavuşan ve en son Ukrayna’nın işgali sırasında Polonya sınırında 8 mutfak açan WCK, Kahramanmaraş depremleri sonrasında ilk etapta İskenderun’da yerel bir restoranla ortaklık yaparak mutfak kurdu ve diğer taraftan Şef Jose Andres ise Kahramanmaraş’ta gönüllerle birlikte ikinci mutfağı kurdu. Antakya ve Adıyaman’ın ilçeleri Gölbaşı ve Besni’de ise diğer WCK çalışanları sıcak yemek yapımını ve dağıtımını organize etti.
2 BİN KEBAP DÜRÜM DAĞITILDI
Afetzedelere yemek pişirirken yerel halkın damak tadına dikkat ettiklerini vurgulayan WCK çalışanları Antakya’da 2 bin kadar kebap dürüm dağıttı. Osmaniye’ye kadar ulaşan WCK, Antakya’dan Suriye’nin depremden etkilenen kuzeybatı bölgelerine geçerek orada da yemek dağıtımını başladı.
Gaziantep’in yemek kültürüyle gurur duyan bir kent olduğunu belirten Şef Jose Andres, burada da hızlı bir şekilde mutfak açarak yerel restoranlarla birlikte günde 14 bin kişilik yemek yaptıklarını belirtti. Yerli şef ve aşçılara çok teşekkür eden Şef Andres, şimdiye kadar 600 bin yemek dağıttıklarını vurguladı.
Editor : Eshahaber