Esha tv
Teknoloji

Elon Musk, reklam devlerine dava açtı!

Sosyal medya platformu X, yasa dışı şekilde platformu boykot ettikleri ve gelir kaybına neden oldukları gerekçesiyle büyük şirketleri mahkemeye verdi.

Elon Musk, reklam devlerine dava açtı!
09-08-2024 09:18
EshaHaber Gündem Haberler

Elon Musk, 2022 yılında sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldıktan sonra, bazı büyük şirketler reklam vermeyi durdurmuş ve boykot başlatmıştı.

Daha sonra adı X olarak değiştirilen platform, söz konusu reklam boykotu nedeniyle büyük kayıplar yaşamıştı.

X'TEN BOYKOT YAPAN ŞİRKETLERE DAVA

Sosyal medya platformu X, yasa dışı şekilde platformu boykot ettikleri ve gelir kaybına neden oldukları gerekçesiyle bazı reklam verenlere ve büyük şirketlere dava açtı.

X Üst Yöneticisi (CEO) Linda Yaccarino, sosyal medya hesabından detayları paylaştı.

Yaccarino, X'in Küresel Sorumlu Medya İttifakı (GARM), Dünya Reklam verenler Federasyonu (WFA) ve GARM üyeleri CVS Health, Mars, Orsted ve Unilever'e karşı bir antitröst davası açtığını bildirdi.

Geçen ay ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin "GARM'ın Zararı" başlıklı raporunu okuduğunu belirten Yaccarino, raporda X'in de aralarında bulunduğu birçok şirkete karşı yasa dışı boykot yapıldığına dair kanıtlar elde edildiğinin kaydedildiğini aktardı.

Yaccarino, bu kuruluşların ve yöneticilerinin yasa dışı eylemlerinin X'e milyar dolara mal olduğunu ifade etti.

Öte yandan Texas'taki federal mahkemede açılan dava dilekçesinde, söz konusu kuruluşların daha önceki adı Twitter olan platformdan elde edilen milyarlarca dolarlık reklam gelirini "kolektif olarak alıkoymak için komplo kurdukları" iddia edildi.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ