Esha tv
Ekonomi

EM Group, BRCGS sertifikası aldı

Ekonomi - Çiğköftem markasıyla 10 farklı ülkede faaliyet gösteren EM Group, Türkiye’de Çiğköfte, Falafel, İçli Köfte ve Yaprak Sarma ürünlerinin tamamında “BRCGS Food Safety Standardı Issue 8 Sertifikası” alan ilk şirket oldu.

EM Group, BRCGS sertifikası aldı
08-06-2023 13:43

Çiğköftem markasının sahibi EM Group, tüm dünyada geçerli gıda güvenliği standardı olan ve bu konuda dünyanın en önemli belgesi olarak adlandırılan Brand Reputation Through Compliance Global Standard Gıda Güvenliği Global Standardı Belgesi’ni (BRCGS Food Safety Standardı Issue 8 Sertifikası) alarak kalitesini bir kez daha tescilledi.

Türkiye’nin yanı sıra 8 ülkede daha sektör kurucusu olan EM Group’un aldığı bu belge ürettiği tüm ürünleri kapsaması bakımından Türkiye’de bir ilki ifade ediyor. Üstelik EM Group, BRCGS tarafından yapılan tüm denetimlerden A Grade yani en yüksek derece ile geçmeyi başardı.

Global tüketici trendlerini yakından takip eden, Humus Dolgulu Falafel ve Vegan İçli Köfte ürünlerini Türkiye’de ilk kez üreten şirket olan EM Group’un aynı zamanda; Vegan Sertifikası, Helal Belgesi, HACCP ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, ISO 9001 Kalite Yönetimi Sertifikası ve FDA Sertifikası bulunuyor.

Avrupa’ya çiğköfteyi tanıttı

Çiğköfteyi Avrupa’da ilk satan grup olan ve şu anda Türkiye’nin yanı sıra Çiğköftem markasıyla Azerbaycan, Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, Fransa, İngiltere, KKTC ve Macaristan’da 400’ün üzerinde şubesi bulunan EM Group, yakın bir gelecekte İspanya ve Polonya’da da şubeleşecek.

Çiğ köfte, İçli Köfte, Falafel ve Yaprak Sarma imalatı konusunda güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması önemseyen EM Group, üretim tesislerinde çalışanlarına sürekli olarak sağlıklı gıda ve hijyen eğitimleri veriyor. Üretilen ürünler üretim aşamasından başlayarak, tüketiciyle buluşana kadar sıkı bir denetimden geçiyor. EM Group, üretim tesislerindeki kapasite, alt yapı, üretim hattı ve ekipman yenilemesi için sürdürülebilir yatırım politikalarının yanı sıra tünel tipi şoklama sistemi sayesinde koruyucu ve katkı malzemesi kullanmadan, hammadde girişinden son ürüne ve lojistik süreçlerine kadar yüzde 100 izlenebilirlik kriterlerini uygulayarak üretim yapıyor ve bu üretim üstünlükleri sayesinde tüketicilerine en doğal ve en sağlıklı besinleri ulaştırıyor.

BRCGS sertifikası hakkında

Perakendeciler tarafından geliştirilen ve kısa bir süre sonra tüm dünyada geçerli hale gelen gıda güvenliği standardı BRCGS (BrandReputation Through Compliance Global Standard) ihracat ve ithalat yapan gıda ve gıda dışı firmalarının uyması gereken standartları belirliyor. Dünyada pek çok perakende zinciri, tedarikçi seçim kriteri olarak BRCGS belgesini kullanıyor. Firmalar bu standartlara sahip oldukları takdirde, hedef pazarlara ihracat yapmaları kolaylaşıyor.

BRCGS Food standartlarına göre gıda güvenliğine uyum sağlamak için firma veya tesiste olası risklerin sınıflandırılması gerekiyor. Sertifikalandırılma denetimleri aşamasında, gıda ürünlerinin tüm üretim veya işleme yöntemleri mercek altına alınırken üretimde kullanılan teknolojiler de kapsamlı şekilde analiz ediliyor. Gıda hijyeni ve kalitesiyle ilgili tüm yasal gerekliliklere uyulup uyulmadığının belirlenmesi de kriterler arasında yer alıyor.

Dünya üzerinde 130’dan fazla ülkede, yaklaşık 30 bin sertifikalı firması bulunan BRCGS, gıda ve gıda dışı kategorilerde türünün en titiz üçüncü taraf belgelendirme programlarını işletmesiyle biliniyor. Gıda güvenliği standartları arasında yer alan BRC standardı, tüm dünyada kabul görmüş bir standart olarak biliniyor. Belgelendirilmesi bağımsız ve uluslararası akredite kuruluşlar tarafından yapılmakta olan BRCGS, ilk kez 1998 yılında yayınlandı ve belli aralıklarla güncelleniyor


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ