Esha tv
EshaTv

En İyisi Gezmek, Türkiye'nin Yeşili Bursa'da!

Seyahat ettiği her yerde içleri ısıtan diyaloglara imza atan ekranların neşeli sunucusu Harun Şen’in hazırlayıp sunduğu En İyisi Gezmek bu hafta; Bursa'nın Orhangazi ilçesini geziyor.

En İyisi Gezmek, Türkiye'nin Yeşili Bursa'da!
16-08-2024 10:18

Tarlada, bağda, bahçede, çarşıda, pazarda kısacası her yerde Anadolu insanının yaşamına eşlik eden Harun Şen, manili sözleri ve keyifli sohbetleriyle izleyenlerini gülümsetiyor. En İyisi Gezmek'in bu haftaki adresi, Osmanlı'nın simgeleşmiş şehirlerinden Bursa'nın Orhangazi ilçesi oluyor. Programına yine yüzleri güldürerek başlayan Şen, çiçeği burnunda yeni muhtarla sohbeti koyulaştırdı. Daha sonra yüz bir yaşında olan tarihi çeşme hakkında bilgi aldı ve doksan dokuz penceresi olan tarihi bir yapının hikayesini dinledi.

Programına hız kesmeden devam eden Şen, ızgarada köfte, sucuk ve et pişiren esnafla bir araya gelerek eşsiz lezzetlerin kokusuna dahi dayanamadı. Sonrasında çeşit çeşit organik zeytinler ve yöresel çekme börek yapımını izleyenleriyle paylaştı. Daha sonra, ölçü almak için şu ana kadar bin mezara yatan bir mezarcı ile sohbeti keyifli anlar yaşattı. Son olarak tarihi çınar ağacının gölgesinde, Orhan Gazi'nin annesi Malhun Hatun'un yaptığı, Osmanlı mutfağına özgü Malhun Hatun tatlısını ekranlara taşıdı.

Kabuğuna sığmayan program “En İyisi Gezmek” her hafta sonu saat 20:00’da Ülke TV ekranlarında…

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ