Esha tv
Gündem

En son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son meydana gelen depremleri vatandaşlar ile detaylı bir şekilde paylaşıyor. Peki, En son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...

En son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
01-08-2024 14:58
EshaHaber Gündem Haberler

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hemen hemen herkes biliyor. 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizde 7,7 ve 7,6 şiddetinde büyük yıkıma veren depremler meydana gelmişti. 

Yaşanılan deprem sonrasında hala ülkemizde depremler olmaya devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesini her gün güncel tutarak vatandaşların bilgilenmesini sağlıyor. Deprem olduğunu hisseden ya da haber alanlar arama motorlarında, "En son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde?" sorusuna yanıt arıyor.

EN SON NEREDE DEPREM OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

AFAD 1 Ağustos 2024 Perşembe günü TSİ 05:52:12'de Malatya'da 4.4 şiddetinde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği ise 10.83 km olarak belirlendi.

AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ VERİLERİ

Yaşanılan depremin detaylarını öğrenmek isteyenler AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitesini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilir.

AFA SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

DEPREM NEDİR?

Deprem halka arasında zelzele olarak tabir edilir. Özetle yer kabuğunda beklenmedik bir zamanda ortaya çıkan yüksek enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ile yeryüzünü sarsması anlamına gelmektedir.

DEPREMİN KAÇ TÜRÜ VARDIR?

Depremin 3 çeşit krıık tipi vardır. Bunlar sırasıyla Eğitim atımlı ters kırık, eğitim atımlı normal kırık ve doğrultu atımlı kırıklar olarak bilinmektedir.

Yeryüzünde genel olarak birçok deprem eğim atımlı ve doğrultu atımlı faylardaki kırıkların ardından meydana gelir.

ARTÇI DEPREM NEDİR, NEDEN OLUR?

Artçı deprem ana depremden sonra meydana gelen artçı sarsıntılardır. Ana depremin hissedildiği merkezde artçı depremler meydana gelir. Bu depremler ana depremden küçük olur.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ