Esha tv
Gündem

Erdoğan'dan İzmir Körfezi'ndeki çevre felaketine tepki: İhmalkarlık paçalarından akıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan; İzmir Körfezi'ndeki görüntüler için CHP'li belediyeye tepki göstererek, 'Çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık paçalarından akıyor' dedi.

Erdoğan'dan İzmir Körfezi'ndeki çevre felaketine tepki: İhmalkarlık paçalarından akıyor
07-09-2024 17:53
07-09-2024 17:55

İzmir Körfezi'nde görülen toplu balık ölümleri ve kirlilik gündemdeki yerini koruyor. Çevre felaketine dönen olaya ilişkin tedirginlik devam ederken; CHP'li İzmir belediyesine de tepkiler sürüyor. 

Bakan Kurum korkutan tabloyu açıkladı: Artık nefes alamıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de yapımı tamamlan projelerin açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında İzmir'deki felakete ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İzmit Körfezi'nin de Haliç'in temizlendiği gibi temizleneceğini söyledi; CHP'li İzmir belediyesine Körfez'deki kirlilik için isim vermeden tepki gösterdi.

"LAFLA ÇEVRECİLİK YAPMIYORUZ"

Erdoğan, "Lafla çevrecilik yapmıyoruz. Mavi suları tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak." ifadelerini kullandı.

"Çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbirisi ortada yok" diyen Erdoğan, Gezi Olayları'nı hatırlatarak, şunları söyledi;

"Boğaz'daki katliamla ilgili tek bir cümle bile kurmuyorlar. Çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar. Bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi, tek bir cümle kuramıyorlar. Mangalda kül bırakmayan, çevre istismarcıların hiçbirisi ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya havaya bakarak ıslık çalıyorlar. Allah millete sabır, bunlara da mahcubiyet hissedecek kadar mesuliyet duygusu versin."

BECERİKSİZLİK PAÇALARINDAN AKIYOR

İzmir Körfezi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Körfezi'ndeki içler acısı durumu söyleyemeye gerek duymuyorlar. Talana ve çevre felaketine yol açan yöneticilerin beceriksizlik paçalarından akıyor." dedi.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ