Esha tv
Politika

Erdoğan'dan Gazze çıkışı: 'Bir gece ansızın gelebiliriz' mesajı

Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz' dedi. Erdoğan ayrıca, İsrail'e karşı atılacak adımın hazırlığının yapıldığını duyurdu.

Erdoğan'dan Gazze çıkışı: 'Bir gece ansızın gelebiliriz' mesajı
28-10-2023 18:07

Dünyanın gözü Erdoğan'ın vereceği mesajdaydı: Büyük Filistin Mitingi'nden çarpıcı kareler!

GALERİNİN DEVAMI <p>AK <a href=Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı "Büyük Filistin Mitingi" sona erdi.

"><p>Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca, İsrail'e karşı atılacak adımın hazırlığının yapıldığını duyurdu.

"><p>Genç <a href=yaşlı binlerce kişi tarihi güne şahitlik etti.

"><p>KKTC Cumhurbaşkanı <a href=Ersin Tatar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da mitinge katıldı.

"><p>İşte adeta mahşer kalabalığını andıran Büyük Filisitin Mitingi'nden çarpıcı kareler.</p>

Yüz binler, işgalci İsrail'in soykırımına dur demek ve Filistin'e destek için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Filistin davasına sahip çıktığınız, Gazzelilere umut olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Coğrafyamızın semalarında, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanlarımızın kıyamete kadar okunması için emek veren, akıl ve alın teri döken herkese şükranlarımı sunuyorum.

Öyle büyük bir milletsiniz ki, bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük bir millet ve devletiz ki ne gücümüz, ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kaimdir.

Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Velhasıl, ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, yardım eli uzattığımız, gerektiğinde sınırlarımızı aştığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

"BİR ASIR ÖNCE GAZZE VATAN TOPRAKLARININ PARÇASIYDI"

Kırım'dan Karabağ'a, Bosna'dan Kerkük'e, Filistin'den Türkistan'a, Afganistan'dan Çeçenistan'a pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze'yi uzakta, çok uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor hatta bunu açıkça söylüyor. Halbuki bir asır önce bu millet için bu ülke için Adana neyse Gazze de oydu. Tıpkı Mardin neyse Musul'un, Gaziantep neyse Halep'in o olduğu gibi Gazze de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız bir parçasıydı. Nereden nereye geldik? Çanakkale Şehitliği'ne yolunuz düştüğünde mezar taşlarının üzerindeki isimlere ve şehirlere iyi bakın. Orada Balıkesirliyle Şanlıurfalının olduğu gibi Gazzeliyle Üsküplünün yan yana yattığını göreceksiniz.