Esha tv
Ekonomi

Evde bakım maaşı müjdesi! Bakan Göktaş zamlı fiyatı açıkladı: Hesaplarınızı kontrol edin

Ekonomi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşına dair müjdeyi duyurdu. 9 bin 77 TL hesaplara yatırılmaya başlandı.

Evde bakım maaşı müjdesi! Bakan Göktaş zamlı fiyatı açıkladı: Hesaplarınızı kontrol edin
15-08-2024 16:38

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından sunulan Evde Bakım Yardımının 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığına değindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Engelli vatandaşın, aile bütünlüklerini koruyacak halde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerini belirten Bakan Göktaş, evde bakım yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan çıkmadan, ailesi ya da yakınları ile yaşayarak aile birliğinin bozulmaması ve güçlenmesine destek olduklarını bir kez daha hatırlattı.

30,2 MİLYAR TL ÖDEME SAĞLANDI

Bakan Göktaş, vatandaşlara yapılan destek ile ilgili bilgiler verdi. İşte o açıklaması:
Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde Ocak-Temmuz 2024 döneminde vatandaşlarımıza toplam 30,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.

9,077 TL HESAPLARA YATIRILIYOR

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya çıkarıldığını belirterek, "Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 4,9 milyar lira ödeme yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." açıklamasında bulundu.

Ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına zamlı bir şekilde yatırılacak ve bu doğrultuda toplam 555 bin tam bağımlı vatandaşın evde bakım veren yakınlarına ödeme yapıldığını belirtelim.

EVDE BAKIM HİZMETİ İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Evde bakım maaşı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı il/ilçe müdürlüklerine ya da sosyal hizmet merkezlerine başvurulması gerekiyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ