Esha tv
Spor

Fatih Arda İpcioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Elemeleri geçti! Pekin Kış Olimpiyatları'nda...

Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden 7 sporcudan biri de Fatih Arda İpcioğlu. Genç yaşına karşın Avrupa'da ve Türkiye'deki başarılarıyla bilinen Fatih Arda İpcioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Ülkemizi Çin'de Kayakla Atlama kategorisinde temsil edecek...

Fatih Arda İpcioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Elemeleri geçti! Pekin Kış Olimpiyatları'nda...
11-02-2022 17:20
11-02-2022 17:25

Yakın zamanda Avrupa'da Dörtlü Tepe Finaline kalarak dikkatleri üzerine çeken Fatih Arda İpcioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Kariyerinin ikinci Olimpiyatına katılmaya hak kazanan İpcioğlu, Güney Kore sonrasında bu kez Çin'e uçtu. Yurt dışında "Uçan Türk" lakabıyla bilinen kayakçının, Türkiye'de ve Avrupa'da hayranları bir hayli fazla. Kayak sporunu yakından takip eden kişiler de, onu Güney Kore'deki Olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan ilk Türk Kayakla Atlama sporcusu olarak biliyor. Fatih Arda, Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlardan sonra 7 kişilik Türkiye kafilesine dahil oldu. İşte, Fatih Arda İpcioğlu'nun kariyeri ve başarıları...

Fatih Arda İpcioğlu Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Fatih Arda İpcioğlu 22 Eylül 1997'de Erzurum'da dünyaya geldi. 24 yaşındadır. Kayak sporuna oldukça geç yaşta başlamasına karşın kısa sürede elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi. Aras EDAŞ Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan Fatih Arda, 2018 yılında Güney Kore'deki Olimpiyatlara katılarak Türkiye tarihine geçmişti. Nitekim ondan önce hiçbir sporcu Kayakla Atlama kategorisinde Olimpiyata katılma başarısı gösterememişti. Fatih Arda'yı kısa süre önce tekrar gündeme getiren olay da Avrupa'da yaşandı. Avustralya ve Almanya'daki meşhur Dörtlü Tepe turnuvasında adını finale yazdıran sporcumuz, bu yarışta final gören ilk Türk sporcu oldu. 

Fatih Arda İpcioğlu kimdir?

Fatih Arda İpcioğlu'nun Kariyeri ve Başarıları

Fatih Arda İpcioğlu, 2011 yılında başladığı kayak sporunda kısa sürede adını duyurdu. Balkan Kupası, Türkiye'deki çeşitli turnuvalar; Dünya Kupası ve Kıtalararası turnuvalarda boy gösterdi. Balkan Kupası organizasyonunda 2'nci ve 3'üncü olan İpcioğlu, yaş kategorilerinde de uzun süre yarıştı. Aynı zamanda Aras EDAŞ Spor Kulübü'nün sporcusu olan kayakçı, Milli takımı da turnuvalarda temsil etmektedir. 

Fatih Arda İpcioğlu kaç yaşında?

Fatih Arda İpcioğlu Hangi Günler Yarışacak?

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin resmi internet sitesinde Beijing'de düzenlenecek turnuvanın tarihleri paylaşıldı. Buna göre, Kayakla Atlama yarışları 5 Şubat, 6 Şubat; 11 Şubat ve 12 Şubat tarihlerinde düzenlenecek.

Fatih Arda İpcioğlu Beijing 2022 Kış Olimpiyatları

Fatih Arda, 5 Şubat Cumartesi saat 14.20-15.30 aralığında Erkekler Bireysel Elemelerine katılacak. Burada başarılı olması durumunda bir gün sonraki finallerde (19.00-20.45) yarışacak. 11 Şubat Cuma günü saat 19.00 ile 20.10 aralığında da bu kez Bireysel Büyük Tepe Elemelerinde mücadele edecek. Bu etabı da geçmesi durumunda bir gün sonraki finalde (19.00-20.45) boy gösterecek.

Doğu Türkistan Bayrağı ile Çıktı!

Milli kayakçı Fatih Arda İpcioğlu, elemelere Doğu Türkistan bayrağının yer aldığı kayaklarıyla çıktı. TRT Spor'a da açıklamalarda bulunan İpcioğlu, zulüm altındaki Türkistan'a destek verdi.

Fatih Arda İpcioğlu Doğu Türkistan bayraklı kayaklarıyla

Çin zulmündeki Uygur Türkleri, topraklarından ayrılmaya zorlanırken milli kayakçı Pekin'deki turnuvaya Doğu Türkistan bayraklı kayakla katıldı. İpcioğlu, turnuvayı 36'ncı sırada tamamladı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ