Esha tv
Spor

Fatih Tekke'den Trabzonspor açıklaması!

Tüm Spor - Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.

Fatih Tekke'den Trabzonspor açıklaması!
31-08-2024 03:12

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen Alanyaspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Tekke'nin sözleri şu şekilde:

"Mağlubiyeti getiren anlar oldu. Maçın ilk yarısında skor 3-0 olsa, kabul edilebilirdi. Geriden oyun kurmaya çalışan, çok tekrarı olan bir takımız. İlk yarıda başarılı olamadı. Topları hep kaptırdık. Kadıköy'de öyle geriden oyun kurmak kolay değil, cesur bir oyun. Baskıyı kırdık ama kolay top kayıpları oldu. Oyuncularımın performansı bu değil. Kendi kalitelerini gösterseler daha farklı olabilirdi."

"OYUNCULARIMI CESARETİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM"

"İkinci yarı tam oyunu dengeledik, golü yedik, iyi oynadığımız dönemde, her şey iyi giderken anlardan bir anla maçın seyri değişti. Sonra bir an daha 3-0 oldu. Oyuncularımın bazılarını korumak için değişiklik yaptık. Bizim var, rakibin 2-3 pozisyonu var sonra. İkinci yarının başında kazanabiliriz dedirten bir oyun vardı ama mağlup oldu. Oyuncularımı cesaretlerinden ötürü kutlarım. Bizim bazı şikayetlerimiz var ama devam edeceğiz. Bugün bir hafta boyunca çalıştığımız her şey oldu ama başarılı olamadık."

"TÜRKİYE'DE HER ŞEY MÜMKÜN"

"Trabzonspor'u şu an ilk defa senden duyuyorum. Türkiye'de her şey mümkün. Trabzonspor'a ayrıcalıklı bakıyoruz. Benim memleketim ama şu an öyle bir şey yok."

BASIN TOPLANTISI

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen Corendon Alanyaspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, galibiyetinden ötürü sarı-lacivertlileri tebrik etti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tekke, oyunun iki bölümden oluştuğunu belirtti.

"FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK EDERİM"

Risk alarak oyun kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Tekke, "Oyun bana göre 2 bölümden oluştu. İlk yarı 3-0 mağlup duruma düşmüş olsak buna kızmazdım. Risk alarak geriden oyun kurmaya çalışan bir takımdık. Kaptırdığımız toplarda gol yiyebilirdik. Ön alan baskısına başladık, kırdılar ve değiştirdik. Olumlu tarafı şu, oyuncularımın bizim ceza sahasında bu cesareti göstermeleri çok önemliydi. Fenerbahçe'yi tebrik ederim." diye konuştu.

İkinci yarıya daha iyi başladıklarını aktaran Tekke, şöyle devam etti:

"İkinci yarının başında her şey güzel giderken istediğimiz alanları, pozisyonları bulmaya başlamıştık. Ciddi pozisyonlar var gol olsa kenardan galip gelebilir miyiz diye düşünürken maç 2-0 oldu. Genel hatlarıyla takımımın oynamak istediği 1 hafta boyunca neyle karşılaşabilirizin analizini doğru yaptığımızı düşünüyorum. Başarılı olduk diyemem ama birkaç oyun şeklini oynamaya çalışan bir Alanya vardı."

"TRABZONLUYUM, TRABZONSPORLUYUM"

Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiklerini dile getiren Tekke, "Biz oyunu çirkinleştirmeye ve ikinci topa oynayabilirdik ama bu tür ambiyanslarda karşılığını bulabileceğiniz bir şey değil. Benim ısrarım oynama üzerineydi. Performans olarak takımın yarısından çoğu çok iyi değildi. Fenerbahçe'ye burada yenilmek doğal bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Tekke, Trabzonspor'da çalışmak isteyip istemeyeceğine yönelik soruya ise "Trabzonluyum, Trabzonsporluyum. Bir gün yuvaya dönmek ne zaman olur bilmiyorum. Şu an sıcak gündem bundan sonrasına bakacağız göreceğiz." yanıtını vererek sözlerini tamamladı.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ