Esha tv
Ekonomi

Fed geç mi kaldı? İslam Memiş'ten 'sürpriz' yorum! 'Hazır olun' diyerek açı

Ekonomi - Piyasalarda rekor kayıplar yaşanırken, gözler ABD Merkez Bankası'na çevrildi. Haber7’ye konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed’in acil toplanacağını ve faiz indirimine gideceği yönünde tahminlerde bulundu.

Fed geç mi kaldı? İslam Memiş'ten 'sürpriz' yorum! 'Hazır olun' diyerek açı
05-08-2024 14:37
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7

Küresel piyasalarda haftaya oldukça kötü başladı.

Riskli varlıklarda rekor kayıplar yaşanırken, gözler ABD Merkez Bankası'na çevrildi. Yatırımcılar, Fed'in acil toplantı ile faiz indirimi yapabileceğini fiyatlarken, Fed’in olağanüstü toplanacağı yönündeki senaryolar gündemde.

ABD'de güçlenen resesyon endişesinin ardından Fed'e erken faiz indirimi baskısı başladı. 44 gün sonra yapılması gereken Fed toplantısının bu hafta içerisinde yapılması yönünde beklenti oluştu.

 

Piyasalar büyük yangın! İndirim bekleniyorPiyasalar büyük yangın! İndirim bekleniyor

 

Asya piyasalarında yaşanan sarsıntı küresel olarak neredeyse her borsayı etkiledi. Bunlardan biri de Borsa İstanbul’du. Haftaya sert başlayan endekste düşüşün yüzde 6.72’ye çıkması sonrasında devre kesici kullanıldı. 10.00-10.30 arasında devre kesici nedeniyle borsada işlem yapılamadı. Borsanın açılması sonrası satışların sürmesiyle düşüş yüzde 7’nin üzerine çıktı ve ikinci defa devre kesici kullanıldı. Borsa İstanbul 10.55’te yeniden işlemlere açıldı.