Esha tv
Politika

Filistin için ertelenmesi önerilmişti, Kılıçdaroğlu'ndan "şenlik" açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Filistin'deki olaylar nedeniyle Cumhuriyet kutlamalarının ertelenmesi önerisini eleştirdi.

Filistin için ertelenmesi önerilmişti, Kılıçdaroğlu'ndan
24-10-2023 14:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Geçmişte Türkiye, bölgesinde en çok güven veren ülkeydi. Bugün güven vermekten çıktı. Orta Doğu ateş topuna döndü. Bizimkiler bağırıyor 'biz arabulucu olalım mı' diye. Kimse bu sesi duymuyor. Çünkü Türkiye artık dış politikasında güven veren ülke olmaktan çıktı. Dış politikanın milli olması lazım.

Amerika iki uçak gemisi gönderdi. Erdoğan bağırıyor. ABD nere Akdeniz nere, ne işin var senin burada? Senin damadının Amerika'nın uçak gemisinde ne işi var? Ben bunu sormaz mıyım?

Türkiye güven kaybetti. Dışişleri Bakanlığı ve oradaki bürokratlar sıradan bürokratlar değildir. Türkiye'nin dış politikasını yönetir. Rüşvet alandan büyükelçi olmaz.

Cumhuriyeti kanla, gözyaşıyla kurduk. Ağır bedeller ödedik. Ülke düşman işgali altındayken babalarımız, dedelerimiz, annelerimiz büyük mücadeleler verdi.

'Filistin'de katliam oluyor, biz şenlikleri erteleyelim' diyorlar. 100 yıl sonra mı kutlayacağız? Şenlik anmak demek, yüzüncü yılı kutlamak demek."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°