Esha tv
Dünya

Filistin'de mikropları öldürmek için yaralara tuz basıyorlar

Zaman geçtikçe, Gazze'de tıbbi malzemeler tükendikçe doktorlar hastaları tedavi etmek için ilkel yollara başvurmak zorunda kalıyorlar.

Filistin'de mikropları öldürmek için yaralara tuz basıyorlar
18-01-2024 13:47

Üç buçuk aydır İsrail'İn yoğun saldırılarına maruz kalan Filistin/Gazze'de tıbbi malzemelerin hepsi tükenme noktasına geldi. Hastaneler dolup taşarken bir de ilaçsızlık bütün doktorları zor duruma sokuyor. Filistinli doktorlar hastalarını tedavi etmek için son güçleriyle çalışırken, ilaç tedavisi yapmakta zorlanıyorlar. Ellerindeki ilaçlar bitmişken farklı yollarla hastalarını iyileştirmeye çalışıyorlar.

MECBUREN ALTERNATİF TIBBA YÖNELDİLER

Gazze'ye tıbbi malzemeler yollansa da yeterli değil. 61,500 yaralı Gazze'de ayakta kalabilen hastanelerde tedavi olabilmek için sıralarını bekliyor. Haftalardır hastanelerde insanlar anestezisiz ampute ediliyor. Vücutlarında bir uzvu bayıltmadan kesiliyor.

Filistinli İbrahim Baraikat;

'Doktorlar hastalarını tedavi etmek için ilaç bulamıyorlar. Onun için bugünlerde tuz kullanmaya başladılar. Tuzun bile kilosu 13 dolar. Dezenfekte amaçlı olsa bile insanların açık yaralarına tuz koyduğunuzu düşünebiliyor musunuz? dedi.'

Sözlerine; 'artık çok kritik noktadayız. İnsanlar ağrı kesici olmadan ölüyorlar' ekledi.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ