Esha tv
Spor

G.Saray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 oyuncu değişikliği yapıldı?

Tüm Spor - Galatasaray'ın Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-0 yendiği maçta takımların altışar oyuncu değişikliği yapması gündem oldu.

G.Saray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 oyuncu değişikliği yapıldı?
15-09-2024 00:33

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

Rams Park'ta oynanan maça damga vuran konu ise takımların altışar değişiklik yapması oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'na göre takımlar en fazla 5 değişiklik yapabilir. Futbolseverler, Galatasaray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 değişiklik yapıldığını merak etti.

Maçın ilk yarısında Rizesporlu Alikulov, ceza sahasında Osimhen ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Özbek futbolcu kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemedi ve 38. dakikada oyundan alınarak beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.



+1 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI KAZANDILAR


Alikulov başına aldığı darbe nedeniyle oyundan çıktığı için, Rizespor ve Galatasaray otomatik olarak 1'er değişiklik hakkı kazandı.

Çaykur Rizespor'da Alikulov, Papanikolau, Taha Şahin, Akintola, Ali Sowe ve Olawoyin'in yerine Hadziahmetovic, Emrecan Bulut, Eray Korkmaz, Jurecka ve Buljubasic oyuna girdi.

Galatasaray ise 6 değişiklik hakkında Gabriel Sara, Mertens, Sanchez, Torreira, Jakobs ve Barış Alper Yılmaz'ın yerine Kerem Demirbay, Batshuayi, Nelsson, Berkan Kutlu, Elias Jelert ve Yusuf Demir değişikliklerini yaptı.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ