Esha tv
Spor

Galatasaray-Rizespor maçında TFF talimatlarında olmayan kural uygulandı!

Tüm Spor - Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta her iki takımın bir oyuncu fazla değiştirmesi, IFAB kurallarında yer alsa da TFF talimatlarında yok. Bu durum, "karşılaşmada kural hatası yapıldı" tartışmalarına neden oldu.

Galatasaray-Rizespor maçında TFF talimatlarında olmayan kural uygulandı!
15-09-2024 13:08

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi. 4'te 4 yapan Cimbom, liderliğini sürdürdü. Karşılaşmada iki takım da altışar oyuncu değişikliği yaptı. Konuyu değerlendiren spor yazarları ve hakem yorumcuları 6. değişikliğin müsabaka talimatında henüz olmadığını ifade etti.



İKİ TAKIM DA ALTIŞAR OYUNCU DEĞİŞTİRDİ

Çaykur Rizespor'un Özbek futbolcu Husniddin Alikulov'un beyin sarsıntısı nedeniyle oyuna devam edemezken, kurallar gereği iki takım da fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı elde etti. Müsabakada hem Çaykur Rizespor hem de Galatasaray, altışar oyuncu değiştirdi.



"MÜSABAKA TALİMATINDA YOK"

Ancak eski hakem Mustafa Çulcu 6 oyuncu değişikliğinin müsabaka talimatında henüz olmadığını bildirdi. Çulcu, "Beyin travmasından dolayı yapılan 6. değişiklik müsabaka talimatımızda henüz yok. Büyük sıkıntı." dedi.



SERDAR ALİ ÇELİKLER'DEN TFF'YE ELEŞTİRİ

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, takımlara beyin sarsıntısı sebebiyle 6. oyuncu değişikliği hakkını tanıyan kuralı ve TFF'nin bu kurala karşı tutumunu değerlendirdi.

Çelikler, "Beyin sarsıntısı sebebiyle +1 oyuncu değişikliği hakkı kuralının TFF tarafından statüye eklenmesi gerekiyor! Ya Rize kötü niyetli olsa ve Galatasaray 6 değişiklik yaptı diye hükmen mağlubiyet istese ne olacak?" şeklinde konuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ