Esha tv
Yaşam

Gaziantep’in ünlü lezzeti altı ezmeli kebap tarifi nasıl yapılır?

Gaziantep'in meşhur Altı Ezmeli Kebap tarifi: Közlenmiş domates ve biber üzerine pişirilmiş kıyma, maydanozla süslenmiş enfes bir lezzet.

Gaziantep’in ünlü lezzeti altı ezmeli kebap tarifi nasıl yapılır?
30-07-2024 15:52
EshaHaber Gündem Haberler

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Altı Ezmeli Kebap, son günlerde MasterChef yarışmasıyla birlikte daha fazla ilgi görmeye başladı. Şeflerin yarışmacılardan bu meşhur yemeğin tarifini yapmalarını istemesi, Altı Ezmeli Kebap’ın popülerliğini bir kez daha artırdı. Gaziantep mutfağında özel bir yere sahip olan Altı Ezmeli Kebap, coğrafi sınır ile ün bağı bulunarak, gastronomi dünyasında kendine has bir yer edinmiştir. Bu kebap, bölgesel kültürün ve mutfak mirasının bir parçası olarak, her geçen gün daha fazla beğeni toplamaktadır.

Gaziantep’in Altı Ezmeli Kebap’ı, coğrafi işaretli bir üründür. Tescil No: 873 olarak kayıtlara geçen bu kebap, Gaziantep’in ve Kilis’in meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Altı Ezmeli Kebap, közlenmiş domates ve yeşil biberden oluşan bir ezmenin üzerine, koyun etinin kuşbaşı veya kıymasının mangalda pişirilip konmasıyla hazırlanır. Pişirme işleminin ardından ince kıyılmış maydanoz ile süslenir ve sıcak olarak servis edilir.

ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ

Gaziantep’in ünlü lezzeti altı ezmeli kebap tarifi nasıl yapılır?

Altı Ezmeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler:

1 kilo yağlı kıyma6 adet domates10 adet arpacık soğan8 adet yeşil biberYarım demet maydanoz2 paket karbonat1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 yemek kaşığı sıvı yağYarım çay bardağı su

Altı Ezmeli Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Altı ezmeli kebap tarifi yapmak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kıymayı, iyice özleşene kadar yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Eğer kıymayı şişlerde pişirecekseniz, bir kasenin içine 2 paket karbonatı koyun. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve karıştırın.

Adım 2

Elinizi karbonatlı suyla ıslatın. Kıymadan bir avuç alın ve şişlere sıkıca dizin. Kıymayı şişe dizerken elinizi sık sık karbonatlı suya batırarak kıymanın dağılmasını önleyin. Tüm kıyma bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Adım 3

Şişleri mangalda pişirin. Aynı anda, domates, biber ve soğanları mangalda közleyin. Közlenmiş domatesleri soyun. Bir bardağın alt kısmı ile ezin. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırın.

Adım 4

Sunum tepsisinin altına domates sosunu yayın. Közlenmiş soğan ve biberleri de tepsiye yerleştirin. Ortasına pişen kıyma kebaplarını dizin. Son olarak, doğranmış maydanozları kebapların üzerine serpin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!

Sofistike zevkler için: Mükemmel steak tartar tarifi nasıl yapılır?Sofistike zevkler için: Mükemmel steak tartar tarifi nasıl yapılır?

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ