Esha tv
Dünya

'Gazze Kasabı' Netanyahu'yu BM'de alkışlayanların kim oldukları ortaya çıktı

41 binden fazla Müslümanı şehit eden, UCM tarafından tutuklanması talep edilen, 'Gazze Kasabı' lakaplı İsrail Başbakanı Netanyahu, BM kürsüsüne çıkartıldı. BM'de dünya katile sırtını dönse de alkışlayanlar da oldu. Peki kimdi onlar?

'Gazze Kasabı' Netanyahu'yu BM'de alkışlayanların kim oldukları ortaya çıktı
28-09-2024 17:28

Binyamin Netanyahu, BM kürsüsünde "Barbar düşmanlarla karşı karşıyayız" diyerek yaptıkları katliamları meşru göstermeye çalıştı. Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti.

Netanyahu'nun konuşmasının başlamasıyla birlikte, Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti. Boş salona hitap eden Netanyahu, Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.

KUZU POSTUNDAKİ KURT: BİZİ YOK ETMEK İSTİYORLAR

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşan Netanyahu, "Hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bu sene bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra ki bazılarını buradaki kişiler yaptı. Buraya gelmemdeki sebep, jalkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukünet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor." dedi.