Dünya

Gazze’nin merkezinde İsrail vahşeti! Şehit ve yaralılara ulaşamıyor

Terör devleti İsrail ordusunun 2 gündür karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin merkezindeki Şucaiyye Mahallesinde şehit ve yaralılar olduğu fakat sivil savunma ekiplerinin, saldırılar nedeniyle bu kişilere ulaşamadığı belirtildi.

Gazze’nin merkezinde İsrail vahşeti! Şehit ve yaralılara ulaşamıyor
29-06-2024 13:38

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, işgal ordusunun, Şucaiyye'de onlarca evi hedef aldığını, evlerde ve yollarda onlarca ölü ve yaralı olduğunu söyledi.

EVLERİNDE MAHSUR KALDILAR

Savaş uçakları ve topçu saldırılarının sürmesi nedeniyle bu kişilere ulaşamadıklarını kaydeden Basal, Şucaiyye'de saldırılar nedeniyle evlerinde mahsur kalan aileler de olduğunu belirterek bu bölgeden çıkarılmaları için çağrıda bulundu.

İşgal ordusunun, evleri ve altyapıyı bombaladığı ve karadan işgali genişlettiği Şucaiyye'nin durumunun çok zor ve trajik olduğunu dile getiren Basal, "On binlerce kişi Şucaiyye'den göç etti ve oturacakları bir yer bulamadı. Çünkü Gazze'de her yer yıkılmış durumda ve barınma merkezlerinde onlara yer yok." dedi.

Basal, savaşın devam etmesi ve yardım girişlerinin olmaması nedeniyle Gazze ile Kuzey Gazze kentlerindeki gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde yaşanan sıkıntıya da dikkati çekti.