Esha tv
Dünya

Gazze'ye Barış Gücü çağrısı! İsrailli gazeteci Levy: Türkiye artık küresel bir aktör

Ünlü İsrailli gazeteci Gideon Levy Türkiye'nin küresel bir aktör haline geldiğini söyleyerek Gazze için 'Bence bir an önce ateşkes olmalı, bazı uluslararası güçler en azından kısa süreliğine Gazze'ye girmeli.' dedi.

Gazze'ye Barış Gücü çağrısı! İsrailli gazeteci Levy: Türkiye artık küresel bir aktör
11-12-2023 13:57

 İsrailli gazeteci ve yazar Gideon Levy, işgal altındaki Gazze Şeridi'nde 2 milyonun üzerinde kişinin yıllardır abluka altında bulunduğuna dikkati çekerek, "Bir an önce ateşkes olmalı, bazı uluslararası güçler en azından kısa süreliğine Gazze'ye girmeli." dedi.

İSRAİL'Lİ GAZETECİDEN İSRAİL'E ELEŞTİRİ

İsrail'in Haaretz gazetesi yazarı Levy, TRT World Forum 2023'e katılmak için geldiği İstanbul'da  Gazze'deki durum hakkında değerlendirmede bulundu.

Levy, basın kuruluşlarının, Gazze'de yaşananları haberleştirmesiyle ilgili İsrail medyası ile uluslararası medyanın aynı kefeye konmaması gerektiğini savundu.

"ULUSLARASI BASIN VE İSRAİL BASINI AYNI KEFEYE GİREMEZ!"

Uluslararası medyanın Avrupa, Asya ve Afrika'daki her eve Gazze'deki görüntüleri aktardığını belirten Levy, bu konuda adil davrandığını dile getirdi.

Levy, Gazze'de yaşananları herkesin görmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu, dünyadaki herkesin görevi, yaralı çocukları görmek, evsizleri görmek, cansız bedenleri görmek, hastaneleri görmek. Herkes bunları görmek zorunda." ifadesini kullandı.